Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més de mig miler de senegalesos es concentren a Salou per rebre al seu líder religiós

dijous 25 setembre 2008


Més de mig miler de senegalesos provinents d'arreu de l'Estat, aproximadament, van aplegar-se ahir a Salou, amb motiu de la visita del líder religiós Serigne Mame Mor Mbake al municipi salouenc.

Cap a les 10 hores, l'alcalde de la ciutat, Antonio Banyeres, acompanyat de la regidora de Ciutadania i Igualtat, Sonia García; la regidora de Benestar Social, Martina Fourrier i l'inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo, va rebre al consistori a la delegació senegalesa, integrada també pel cònsol general de Senegal a Espanya, Alassane Cisse; pel president de l'associació organitzadora de la jornada (el Colectivo Senegalés de Tarragona, amb seu a Salou), Thierno Thiam; i periodistes de la ràdio televisió pública del seu país, entre altres persones.

Tant el líder religiós com el cònsol van signat al llibre d'honor de l'Ajuntament i van conversar amb l'alcalde. Posteriorment, van dirigir-se tots en una llarga comitiva cap a la Plaça de la Pau, on van tenir lloc els parlaments.

En aquest escenari i davant l'expectació dels assistents que portaven pancartes on es podia llegir 'Sí a la pau', 'Visca la no violència i el respecte mutu, Tots som ciutadania i hem de conviure', Serigne Mame Mor Mbake va dir que ahir era un 'dia especial' perquè tenien l'oportunitat de donar a conèixer els seus 'valors culturals com a expressió del seu desig de convivència pacífica'.

La festa a favor de la pau entre les civilitzacions i del diàleg entre les cultures va continuar a les 20 hores, amb un menjar senegalès al carrer on s'instal·la el mercadet cada dilluns. I a partir de les 22 hores, al TAS, hi va haver una conferència sobre la immigració i la integració, a càrrec de la delegació senegalesa.

Document Actions