Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més del 67% del turisme de Salou al 2013 va ser familiar

Els turistes que descobreixen la destinació mitjançant Internet han experimentat un increment d'11,6 punts

dimecres 05 març 2014

Salou continua mantenint el seu lideratge com a Destinació de Turisme Familiar. Més del 67% del turisme que visita Salou és un perfil eminentment de famílies segons es desprèn de l’estudi facilitat recentment per  la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada. D’aquest, un 33,3% de les famílies que visiten la destinació ho fan acompanyats per nens.  A més, es detecta un lleuger increment en famílies amb nens petits, de 0 a  5 anys.  Un altra dada rellevant que es després de l’estudi és l’increment del pes d’Internet a l’hora de conèixer la destinació i organitzar el viatge.

En aquest sentit, el regidor de turisme, Benet Presas ha explicat que  “el treball que realitzem tant des del punt de vista del sector públic com privat en oferir uns serveis de qualitat  i adaptats per a famílies (allotjaments, oferta complementària, PortAventura…) així com els estàndards que implica la Certificació com a Destinació en Turisme Familiar fan que les famílies apostin per Salou i trobin al municipi  un valor afegit, cobrint es expectatives que dipositen en la nostra destinació”.

Internet, més rellevància

Un dels aspectes destacables d’aquest estudi és la rellevància que adquireix Internet a l’hora de conèixer i organitzar el viatge. Pel que fa a conèixer la destinació, el 31,5% dels turistes que s’allotgen per primer cop a Salou, han conegut la destinació principalment mitjançant Internet. En segon lloc, les agències de viatges amb un 27,2% dels turistes, mentre que per al 21,1% són les recomanacions dels amics i/o parents.  Els turistes que han conegut la zona mitjançant Internet han experimentat un increment de 11,6 punts, un augment rellevant pel que fa a les preferències  del turista per conèixer detalladament la destinació.

Es constata també un increment notable de les persones que aposten per realitzar la seva reserva mitjançant aquest canal, internet, amb un 22,9% (al 2012 va ser d’un 18.4%) i a través d’agència de viatges on-line que ha estat d’un 17.6% (al 2012 va ser d’un 14.1%).  És a dir, en total, un 40.5%  realitzen la reserva utilitzant aquest canal.
 
Tanmateix, tot i que la tendència del consumidor apunta a un increment en  el consum a través d’Internet, les agències de viatge continuen sent un canal destacat per realitzar la reserva amb un 35.5%, enguany amb un lleuger descens del 41.9% al 2012.

Fidelització

Pel que fa al grau de fidelització,  Salou manté unes dades elevades assolint  un 66,6% dels turistes que s’allotjaren a Salou l’any 2013 repetien la zona com a destinació del seu viatge.  D’altra banda, la proporció de turistes que visiten el municipi per primer cop ha augmentat en 10,2 punts principalment degut al turisme estranger. 

 

Grau de satisfacció

Segons els resultats que es desprenen de l’estudi, en una escala de l’1 al 5 el grau de satisfacció general per terme mig que manifestaren els turistes enquestats va ser d’un 4,4, una puntuació que es manté pràcticament igual respecte l’any anterior.  En una escala que va de l’1 al 5, sent el 5 un excel•lent, la valoració mitjana que han realitzat els turistes sobre la restauració del municipi de Salou és d’un 4,1.

Les tres principals motivacions dels turistes per viatjar a Salou durant el 2013 han estat les vacances (20,0%), la platja (11,7%) i el fet de tenir una segona residència (11,0%). Si parlem del perfil estranger, aquest manifesta com a motius principals per a la seva estada al municipi de Salou les “vacances” (32,8%) i “fer turisme” (16,1%), en canvi, per al mercat català i de la resta de l’Estat és la “segona residència” (21,9% i 17,7% respectivament).

La mitjana de dies d’antelació amb els que el visitant ha decidit els paràmetres del seu viatge, des de la primera idea que li va aparèixer fins l’arribada a la destinació aquest 2013, és de 74 dies, incrementant notablement els 52 dies de mitjana de l’any anterior, és a dir, que es detecta un increment en el temps que el turista decideix la destinació.

El mercat rus

Un dels mercats que continua creixent significativament és el rus. Aquest mercat té un percentatge del 76,2% de turistes que vénen per primer cop al municipi, en major mesura que els altres mercats estrangers. Pel que fa al turisme rus, es detecten algunes característiques que defineixen el perfil d’un dels principals mercats emissors. Entre dades que ajuden a caracteritzar aquest mercat és que prefereixen allotjar-se en establiments hotelers. Entre els allotjats en establiments hotelers, un 21,9% pertany al mercat rus.  “Aquest notable increment de turista rus és el resultat de tot un desplegament d’accions i de treball que s’està desenvolupant en aquest mercat actualment i des de fa molts anys” ha explicat el regidor de turisme.

Es tracta també d’un tipus de turista de perfil familiar situant-se en un 17,8% de les famílies amb nens que vénen a Salou són russes, en una major proporció que altres nacionalitats. A més, el turista rus tria l’agència de viatge com a principal eina per adquirir el viatge, convertint-se en el  30,0% dels turistes que escullen l’agència de viatge com a forma d’organització.

Galeria d'imatges

36.Club_infantil_platja_II.jpg
36.Club_infantil_platja_II.jpg
36.Club_infantil_platja_II.jpg

Document Actions