Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Més d'una quarantena d'actes culturals, lúdics, festius i esportius integren la programació de la Festa del 30 d'Octubre

divendres 20 octubre 2023

  • Josep Maldonado, president i fundador de l’ONG Esport Solidari Internacional i ex-secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya, pronunciarà el pregó el dimarts, dia 24, a les 20 h, a la sala de plens de l'Ajuntament de Salou

 

Més d’una quarantena d’actes culturals, lúdics, festius i esportius, que es desenvoluparan fins el proper dia 31, integren la programació de la Festa del 30 d’Octubre, organitzada per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Salou.

El pregó tindrà lloc el proper dimarts, 24 d’octubre, a les 20 h, a la sala de plens, i anirà a càrrec de Josep Maldonado, president i fundador de l’ONG Esport Solidari Internacional i ex-secretari d’Esports de la Generalitat de Catalunya.

En finalitzar, tindrà lloc la inauguració d’un mural de la reconeguda dibuixant Pilarín Bayés, al passeig del 30 d’Octubre, seguida per la traca d’inici de festa.

Entre els actes més destacats, hi ha la festa del 31 aniversari de la Biblioteca Pública Municipal, el dissabte, 28 d’octubre, dedicada als gossos, protagonistes d’alguns clàssics de la literatura infantil i juvenil.

 

Inauguració del Casal de les Dones

També, el mateix dia 30 d’octubre, a les 11.30 h, tindrà lloc la inauguració del Casal de les Dones. Aquest dia és festa gran per a Salou, atès que es commemora la lluita i reivindicació per part de la ciutadania, durant 10 anys, per tal d’assolir l’autonomia com a municipi, que arribà el 1989.

Els actes del dia 30 començaran a les 9 del matí, amb la plantada de l'arbre en commemoració del 34 aniversari de la segregació de Salou. A les 10h, a la rotonda d'entrada a Salou, venint de Reus i en la confluència amb el Vial de Cavet s'hissarà la bandera de Salou. A les 10.30 h, al passeig Jaume I (al costat de la Font dels Caragols), hi haurà un esmorzar popular organitzat per l'Associació d'Amics 30 d'Octubre. A les 11.30 h, hi haurà una cercavila d'elements populars de Salou, que recorrerà el passeig Jaume I, el carrer Barcelona i el nucli antic fins a l'església Santa Maria del Mar, on tindrà lloc l'ofrena floral, a les 12.30 h.  Durant l'esmorzar i la cercavila es podrà intercanviar cromos amb col·leccionistes de "Viatge en el temps", coneix la història de Salou.

La cercavila continuarà pel nucli antic, el carrer Barcelona, el carrer Advocat Gallego i el passeig 30 d'Octubre, fins al Parc Manuel Albinyana. A les 14 h, en aquest parc, es cuinarà la gran paella popular. El preu és de 2€ per persona. Els tiquets es podran recollir a l'àrea de Serveis Culturals de Salou, a partir de dilluns, 23 d''octubre, de 10 a 14 h.

A les 15 h, al Parc de Manuel Albinyana, tradicional llançament de coets, i tot seguit, ball, amb l'Orquestra Rubens.

A les 20h, la cercavila de foc, amb els diables Maleïts, les Bruixes Latemó, la Morena i el Xaloc, recorrerà la plaça Bonet, el carrer Barcelona, el carrer Francolí i la plaça de la Pau.

A les 21 h, al carrer advocat Gallego, esclat de focs.

El 30 d'octubre hi haurà una gran paella popular, a les 14 h, al Parc Manuel Albinyana

La Festa del Panellet, dimarts, 31 d’octubre, serà, com sempre, un gran atractiu per als nens i nenes de Salou i del Club Xic’s, que podran gaudir de jocs i activitats infantils, danses, pica-pica i taller de panellets, amb l’acompanyament de les mascotes Rocky, Confetina i Dragut.

La programació del 30 d’octubre coincideix amb la celebració del 'Salouween', un conjunt d’actes al voltant del Halloween, una programació en la què hi participa, activament, la societat salouenca, a través dels comerços, la restauració, el sector de l’entreteniment, entitats culturals i diverses regidories de l’Ajuntament, de forma transversal.

Fitxers adjunts

Document Actions