Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

MESURES DE LA FASE 1 DEL DESCONFINAMENT

dissabte 09 maig 2020

En el moment actual, Espanya ha iniciat un procés de reducció gradual de les mesures extraordinàries de restricció de la mobilitat i del contacte social.

A partir d’aquest dilluns, dia 11 de maig, Salou entra a la fase 1 de desconfinament. Aquestes són algunes de les activitats permeses, segons el 'Pla de Transició cap a la nova normalitat de l’Executiu':

 

1. En l'àmbit social, es permet circular per la Regió Sanitària del Camp de Tarragona. És a dir: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

- El Govern espanyol permetrà a partir de dilluns els desplaçaments a segones residències, hotels i allotjaments turístics, dins de la mateixa Regió Sanitària.

2. Les franges horàries per fer esport continuen vigents. No obstant, la resta de sortides permeses (anar a comprar, visitar un familiar, prendre alguna cosa a la terrassa d’un bar) es podran fer a qualsevol altra hora del dia, sempre que es compleixin les condicions higièniques, sanitàries i de seguretat.

3. En aquesta fase es permeten reunions en grups reduïts de persones sanes i sense patologies prèvies, mantenint una distància mínima de 2 metres, i utilitzant, si és possible, mascareta i guants. S’exclouen les persones vulnerables (si la seva situació clínica no ho aconsella), amb símptomes de coronavirus i en quarantena. Les reunions podran ser de com a màxim 10 persones, ja sigui en un domicili o al carrer.

4. Les terrasses dels bars podran obrir al 50% del seu aforament i amb una distància de dos metres entre taules. Es permetrà que s'hi reuneixin grups de fins a 10 persones. Entre cada grup de clients, els hostalers hauran de desinfectar les taules i es recomana fer servir estovalles d'un sol ús. També es demana evitar les cartes i optar per dispositius electrònics o cartells. Els productes d'autoservei com els dispensadors d'oli o de tovallons no es podran fer servir. Caldrà posar a disposició del públic dispensadors de gel hidroalcohòlics a l'entrada. Tots els elements auxiliars de serveis (vaixella, cristalleria, etc.) s'han d'emmagatzemar en recintes tancats o lluny de la zona de pas de clients i treballadors. Es restringirà a una sola persona l'ús dels lavabos, havent de procedir a la seva neteja i desinfecció 6 vegades al dia.

5. Els comerços de superfície útil d'exposició i venda igual o inferior a 400 metres quadrats podran reobrir sota estrictes mesures de seguretat per evitar aglomeracions. Aquells establiments iguals o inferiors a 400 metres quadrats que s’hi trobin dins d’un centre comercial no podran obrir, si no tenen accés directe des del carrer. Es permet un aforament de fins al 30% i no cal demanar cita prèvia per accedir-hi. Es manté l'horari preferent per a persones més grans de 65 anys. Sempre s'haurà de garantir una distància mínima de dos metres entre els clients i, quan això no sigui possible, només es permetrà la presència d'un.

6. Els establiments i locals hauran d'exposar al públic l'aforament màxim de cada local (incloent treballadors), així com la distància de seguretat interpersonal de 2 m. Si és necessari, caldrà reorganitzar l'espai per garantir les distàncies de seguretat exigides.

7. Caldrà garantir la protecció dels treballadors en el seu lloc de treball, i evitar la concentració de persones en determinats moments.

8. Poden obrir, amb cita prèvia: concessionaris d'automoció, estacions d'ITV, centres de jardineria i vivers, i entitats concessionàries de joc públic (Loteries de l'Estat).

9. Tots els establiments i locals poden establir sistemes de recollida en el local, evitant les aglomeracions.

10. Es permet establir sistemes de repartiment a domicili, sobretot per a col·lectius.

11. El BOE deixa a elecció dels Ajuntaments l'obertura de mercats a l'aire lliure o els de venda no sedentària, prèvia autorització de l'autoritat sanitària de la Comunitat Autònoma. En el cas de Salou, s'opta per no posar en marxa en aquesta fase I el mercat no sedentari (el mercadet del dilluns). S'està treballant des de l’àrea de Mobilitat per tal que s'obri quan es pugui garantir el compliment de les mesures de seguretat, ja sigui en l'emplaçament actual o en un altre d'alternatiu.

12. S'estableixen les condicions en què podran procedir a la seva reobertura al públic els hotels i allotjaments turístics. Així, entre d'altres aspectes es permet que es puguin dur a terme els serveis de restauració i cafeteria quan això sigui necessari per a la correcta prestació del servei d'allotjament, i exclusivament pel que fa als clients allotjats. Aquest servei no podrà prestar-se  a les zones comunes, que romandran tancades.

13. Es podran tornar a realitzar les activitats de turisme actiu i de natura en grups de fins a deu persones, havent de concertar aquestes activitats, preferentment, mitjançant cita prèvia.

14. En matèria d'educació, es podrà procedir a l'obertura dels centres educatius i universitaris per a la seva desinfecció, condicionament i per a la realització de funcions administratives. Així mateix, es disposa la reobertura dels laboratoris universitaris per a les funcions que els són pròpies.

15. Es podran fer seminaris i congressos amb menys de 30 assistents.

16. Es podran celebrar actes culturals en espais tancats amb ocupació d'un terç del seu aforament, fins a un màxim de 30 persones. En el cas d'aquells que se celebrin a l'aire lliure, el límit es fixa en 200 persones assegudes i mantenint les distàncies.

17. Pel que fa a les biblioteques, s'aniran incorporant a les diferents fases dels serveis bibliotecaris, sempre prioritzant la protecció de la salut i la seguretat, tant per al personal en biblioteques com per als usuaris dels serveis, recollint-se en aquesta primera fase les activitats de préstec i devolució d'obres, lectura en sala, així com d'informació bibliogràfica i bibliotecària.

18. Els museus també podran obrir amb un terç de l’aforament i amb els dispositius tàctils de les diferents sales deshabilitats.

19. La pràctica esportiva no professional a l’aire lliure es podrà continuar fent de manera individual.

20. Els llocs de culte podran obrir només si garanteixen no sobrepassar un terç de l'aforament.

21. Es podrà anar a una vetlla, però el nombre màxim de persones serà de 15, si és a l’aire lliure, i de 10, si és en un espai tancat.

22. Es podrà assistir a enterraments, però el nombre màxim de persones serà de 15.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

DESCONFINAMENT FASE 1.jpeg

Document Actions