Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Milers de persones segueixen d'aprop la desfilada del rei Jaume I pels carrers de Salou

dilluns 07 setembre 2009

Sota un cel mig emboirat aquesta tarda ha sortit des de la Torre Vella en direcció a la platja de Llevant de Salou la comitiva reial en record de la partida cap a la conquesta de Mallorca. Obrint la desfilada multitudinària a cavall, el rei Jaume I i la seva esposa Violant d'Hongria, el clergat, la noblesa i el poble han iniciat un recorregut pels principals carrers de la ciutat. Aquesta catorzena edició de la festa medieval pretén rememorar com un grup de prohoms catalans presidits per Jaume I, després de reunir-se a casa de Pere Martell, a Tarragona, per tal de preparar la conquesta de Mallorca (1228) van gestar la sortida cap a ses illes. Tal dia com avui però de 1229 l'estol català va sortir de Salou, per desembarcar a Santa Ponça. Presa Madina Mayurqa el 31 de desembre 1229 va començar la repoblació. Des de fa uns anys Salou reviu amb orgull aquella gesta.
Avui la capital de la Costa Daurada, els seus ciutadans i també bona part dels visitants s'han vist atrapats enmig de la festa on hi han participat prop de 400 persones en una ambientació mitjeval. Cavalls, nobles, pregoners, així com grups d'animació han recorregut els carrers de la ciutat en un ambient festiu que recordava la fita històrica amb gran solemnitat.
Després de la desfilada els cavallers i tota la comitiva reial amb moltíssim públic han estat a l'expectativa del combat d'armes i de l'espectacle eqüestre posterior que recreava un torneig medieval i que ha comptat amb la col·laboració dels amics del cavall de la localitat.
La regidora de cultura i festes de l'Ajuntament de Salou, Isabel Aguilera, que s'ha vestit d'època i ha participat activament en la festa comentava que 'és un dia on molts salouencs ens sentim orgullosos de participar en les festes i ho demostrem sortint en comitiva i recordant aquell gran dia que va ser el 5 de setembre de 1229'.

Document Actions