Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Missatge institucional de l’alcalde de Salou, Pere Granados, amb motiu del 30 d’Octubre, aniversari de la Segregació

dijous 29 octubre 2020

L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb motiu de la Festa Major del 30 d’Octubre, s’adreça a la ciutadania pronunciant un discurs institucional que fa referència a la Segregació, un fet històric i transcendental ocorregut fa 31 anys.

 

Discurs:

Aquest 30 d'octubre, festa de la Segregació, els salouencs i les salouenques tornem a commemorar el dia en què una majoria d'homes i dones celebràvem haver aconseguit una transcendental fita, després d'uns anys de llarga, complicada, però unitària lluita per un "Salou lliure".

Fa 31 anys, una sentència de Tribunal Suprem reconeixia el dret de Salou a convertir-se en un municipi, donant la raó a un poble que confiava en el seu futur i es comprometia a gestionar el seu destí.

Un fet cabdal i transcendental perquè va fer possible un Salou amb plenitud d'autonomia per constituir la seva pròpia institució política i administrativa, assumint, amb il·lusió, totes les eines que li permetrien avançar i progressar col·lectivament.

És, doncs, important que cada any posem en valor el naixement del nostre municipi, els fets i les persones; perquè conformen un símbol i una referència d'identitat, i formen part important del nostre patrimoni històric col·lectiu.

En honor al passat, que ens va dotar dels instruments necessaris per convertir-nos en el que som, és just que manifestem també que Salou és el que és gràcies a l'esforç de molta gent, de moltes entitats i col·lectius, que han aportat durant 31 anys el seu esforç per construir un Salou modern i vital; alhora estimat, on tothom se senti orgullós i satisfet amb sentiment de pertinença.

Justamente, en estos momentos de crisis sanitaria y económica, y de emergencia social; la sociedad de Salou tiene que volver a levantarse y ser la protagonista de su tiempo, recuperando la ambición que nos caracteriza para avanzar juntos hacia un nuevo periodo de progreso y de prosperidad.

Amb el convenciment que tornarem a vèncer les circumstàncies, i que podrem impulsar aquells desafiaments i reptes que ens fan forts com a ciutat de qualitat, però també com a comunitat que vol sumar tota la seva fortalesa per arribar junts on volem i somiem arribar.

Visca Salou!

Document Actions