Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Mor Manel Albinyana, fill adoptiu de Salou i destacat segregacionista

El govern municipal va fer instal·lar la capella ardent a la sala de sessions en honor a la seva figura

dilluns 11 juliol 2011

Manel Albinyana i Abelló va morir el dissabte dia 9 de juliol als 89 anys d’edat. Recordem que per la seva intensa i constant labor a favor de Salou, i per la seva lleialtat a la causa d’un Salou lliure, va ser distingit per acord de govern del 27 d’octubre de 2006 com a “fill adoptiu de Salou”.
Recordem també que Albinyana va tenir una exitosa i dilatada trajectòria professional dins el sector de la restauració salouenca, regentant diversos i reconeguts estrabliments; i que per això havia rebut també diverses distincions com a pioner dins el món de la gastronomia i el turisme de Salou.
Va ser president del primer organisme de promoció turística de Salou, el Sindicat d’Iniciatives i Turisme; i el primer president de l’Associació d’Amics 30 d’Octubre, que conmemora cada any el fet històric de la Segregació.
Segons l’alcalde de Salou, Pere Granados, “lamentem profundament la seva pèrdua perquè el Manel, per tots conegut com el Manolo, va ser i és un dels grans referents en la lluita per un Salou que tingués la plena autonomia municipal per poder planificar el seu futur, i que sortosament ell ha vist fet realitat”. Afegia que “en memòria i en honor a la seva labor destacada, hem volgut que el seu últim adéu es donés des de la principal i més simbòlica sala de l’Ajuntament, que és el lloc de reunió de tots els representants municipals”.

Galeria d'imatges

13102287433090907albinyanadn.jpg

Document Actions