Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Mozart arriba a Salou, aquest dimecres, 3 d'agost, de la mà de l’Orquestra de Cambra Catalana

dilluns 01 agost 2022

El concert, de caràcter gratuït, tindrà lloc a les 20.30 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, en el marc de la cinquena edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou

 

L’Orquestra de Cambra Catalana (OCC) oferirà, aquest proper dimecres, 3 d’agost, el seu concert ‘Mozart a Salou’, a la plaça de les Comunitats Autònomes, en el marc de la cinquena edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou. Es tracta de la tercera de les quatre actuacions que conformen el programa d’aquest estiu 2022, i és un dels actes previs de les Nits Daurades. L'entrada és lliure i gratuïta.

El concert serà dirigit per Joan Pàmies, director de l’Orquestra de Cambra Catalana; i comptarà amb la reconeguda figura de Melani Mestre, músic i director del festival, al piano.

S’interpretaran les següents composicions: ‘Obertura Ucraïnesa’, de Melani Mestre (1976); Simfonia en Do menor n.8, de William Herschel (1738-1822); Concert per a piano i orquestra n.21, de Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791); i Concerto ‘Palladio’, de Karl Jenkins (1944).

 

L’Orquestra de Cambra Catalana i el reconegut músic Melani Mestre

L’OCC va ser fundada per Joan Pàmies, l’any 1986. La formació ofereix l’oportunitat d’actuar a joves intèrprets, al costat d’una plantilla estable de professionals de prestigi; col·labora amb solistes novells del país, al costat d’altres noms ja consagrats; ofereix als creadors de l’avantguarda musical la possibilitat d’estrenar les seves produccions i impulsar el seu coneixement; i treballa, també, en la difusió de les obres de mestres del passat.

Per la seva banda, el músic Melani Mestre és considerat un dels pianistes i directors d'orquestra més destacats i sol·licitats, a nivell internacional, de la seva generació. Ha realitzat gires de concerts i actuacions per tota la geografia europea. Compta amb un repertori extraordinari, en el què figuren més de cent concerts per a piano i orquestra d'autors catalans, espanyols, ucraïnesos i d'altres.

Cal destacar que, actualment, és director i cap del Departament de Piano i Direcció d'Orquestra de l'Acadèmia Internacional de Música de Barcelona – AIMB; membre de la Societat Espanyola de Musicologia; Artista Steinway; i, des de l’any 2007, és Director Artístic i Titular de la Lviv Symphony Orchestra (Ucraïna).

 

Festival Internacional de Música Costa Daurada - Salou

Aquesta cinquena edició del Festival Internacional de Música Costa Daurada – Salou ja ha comptat amb dos concerts més, celebrats el 17 i 23 de juliol.

La quarta i darrera actuació serà ‘Grans Virtuosos Internacionals’, el proper diumenge, 21 d’agost, a les 20.30 h, a la Torre Vella de Salou; amb dues figures internacionals de primer nivell: la solista de l’Orquestra de Cambra de París, Clémence de Forceville, al violí; i la seva parella, el solista de la Filharmònica de Berlín, Benedict Klöckner, al violoncel.

Document Actions