Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Neix l'Associació 'Diversity Salou' per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI

dimecres 29 novembre 2023

Salou ha estat, aquest vespre, testimoni del naixement de 'Diversity Salou', una nova associació dedicada la reivindicació dels drets i interessos del col·lectiu LGTBI. En un acte públic, el president de l'entitat, José Maria Gómez Calderón, ha expressat la missió de l'entitat: contribuir a la construcció d'una societat més respectuosa, inclusiva i diversa.

Durant l'acte, al qual han assistit una quarantena de persones, incloent-hi regidors i representants de diverses entitats locals com H₂O, Grup de Dones, Creu Roja, Gegants de Salou, Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí i Escola Ahura d'Arts Escèniques, Gómez Calderón ha expressat el desig del col·lectiu de ser "comprès, respectat i estimat", i ha recordat les discriminacions sofertes per la comunitat LGTBI durant els anys 70, 80 i 90.

'Diversity Salou' es proposa ser un suport més per a aquelles persones del col·lectiu que han viscut "males experiències" per falta de comprensió i la discriminació. L'associació oferirà voluntaris preparats i sensibilitzats per a atendre, acompanyar i assessorar davant de qualsevol problemàtica d'homofòbia.

'Diversity Salou' es proposa ser un suport més per a aquelles persones del col·lectiu que han viscut "males experiències" per falta de comprensió, homofòbia i discriminació

L'entitat també organitzarà trobades i reunions per a persones que vulguin compartir les seves experiències en el món LGTBI, incloent-hi grups com 'Diverfamily' i 'Diverfriends', destinats a adults i membres de famílies diverses.

L'associació ja ha començat a treballar per guanyar visibilitat en commemoracions internacionals i en el Dia de l'Orgull, amb plans ja en marxa per organitzar una festa inclusiva del Dia de l'Orgull al Passeig Jaume I.

Pere Granados ha destacat la importància de la diversitat i pluralitat per a l'enriquiment de la societat i ha remarcat que "som rics en la diferència, la comprensió, la diversitat i la llibertat"

Per la seva banda, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat el suport de l'Ajuntament i de la Regidoria d'Igualtat en tots aquells actes i iniciatives que evidencien que Salou és un municipi LGTBI Friendly.

Granados, acompanyat de la regidora d'Igualtat Julia Gómez, ha destacat la importància de la diversitat i pluralitat per a l'enriquiment de la societat i ha remarcat que "som rics en la diferència, la comprensió, la diversitat i la llibertat".

Des del Patronat Municipal de Turisme de Salou s'està treballant per atraure turistes de famílies diverses

L'alcalde ha agraït la feina feta per la Regidoria d'Igualtat i ha informat que des del Patronat Municipal de Turisme de Salou s'està treballant per atreure turistes de famílies diverses. Amb aquesta iniciativa, Salou reafirma el seu compromís per ser "una societat més comprensiva, oberta i tolerant", consolidant-se com un municipi on tothom pot conviure de manera tranquil·la i comprensiva.

Galeria d'imatges

lgtbi2.jpg
lgtbi2.JPG

Document Actions