Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Neix una patrulla policial formada per joves voluntaris

Es tracta d’un projecte pioner en el que els joves col•laboraran en tasques informatives i vigilància en prevenció, sempre amb el suport i supervisió de la policia

divendres 28 juny 2013


L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora de Manteniment de la Ciutat, Serveis i Via Pública, Maria Jose Rodríguez i el Cap de la Policia Local de Salou, Jose Luis Gargallo, van presentar ahir  un projecte pioner a tota Catalunya. Es tracta de la formació d’un grup de nois/es voluntaris que conformaran una patrulla jove.  Les tasques seran bàsiques, de caràcter informatiu, assistencial o cívic i sempre supervisades per algun policia, que li donarà suport en tot moment. Les funcions principals seran les d' informar al ciutadà, tasques de vigilància en prevenció, col•laboració en actes que es realitzin al municipi o informar sobre actes incívics que visualitzin al agents policials.

A aquesta presentació, van assistir els joves que pròximament començaran la formació juntament amb els pares que van voler  acompanyar-los i conèixer de primera mà en què consistirà el projecte. L’alcalde de Salou, Pere Granados, va assegurar que “els joves que en formin part tenen una bona oportunitat de començar a aprendre una professió i de posar en pràctica valors cívics i solidaris” i va agraïr als joves la seva implicació i voluntat de servei destacant que “a vegades es parla en negatiu dels valors actuals de la joventut però això és una bona prova de que els joves tenen inquietuds i valors solidaris en pro d’interessos comuns en benefici de la societat”.

Els joves iniciaran un formació de dos setmanes en un curs de 40 hores donat per professionals i professorat de la Policia Local de Salou.  Aquesta formació implicarà coneixements bàsics sobre ordenances municipals, la imatge corporativa, coneixement del territori, comunicació i tracte al ciutadà, mediació policial o primers auxilis. El Cap de la Policia de Salou, Jose Luis Gargallo, va mostrar-se molt satisfet amb la iniciativa i va assegurar que “des del cos de Policia treballarem per transmetre valors i principis que acompanyaran als joves durant la seva vida i per ensenyar als joves una professió totalment dirigida al servei del ciutadà” i ha afegit que “el voluntariat mostra el desig de les persones de col•laborar activament a favor de la seva població en un exercici de participació activa”.

La Policia Local de Salou basarà aquest programa en tres línies d’activitat:

- canalitzar el potencial de l’acció voluntària de l’equip humà dels joves de Salou en benefici de l’interès social
- fomentar el voluntariat entre la població
- donar suport a la convivència ciutadana i civisme al municipi

Es farà una primera fase en cap de setmana acompanyat d’un policia local on s’anirà posant en pràctica la matèria apresa al curs bàsic. Durant els mesos de juliol a setembre, es farà una dedicació per concretar en trams de 3 hores ja sigui pel matí o la tarda amb uniformitat i un walkie-talkie connectat directametn a la Policia Local de Salou.
Els joves es beneficiaran d’una formació  que serà considerada en positiu de cara a properes oposicions de policia local així com l’expedició d’un certificat com a voluntari de la policia local de Salou. Es buscaran compensacions de caire cultural com entrades per espectacles, descomptes o entrades per partits esportius, i altres tipus de beneficis

Els impulsors d’aquest innovador projecte han pres com a referència experiències similars de caire internacional com la ‘Auxiliary Police of Toronto’ de Canadà o el ‘Volunteers Corps of National Park Service, U.S: Department of Interior’, la ‘Guàrdia Civil Hungara o la ‘Special Constabulary Police d’Anglaterra’.

Aquest projecte, s’emmarca en un dels objectius de la Policia Local de Salou, que és el d’apropar el cos de la Policia al ciutadà mitjançant la creació de la policia comunitària, mitjançant constant campanyes informatives i educatives adreçades a la població i al comerç i especialment als joves, per tal de que en el futur, contemplin.

Galeria d'imatges

presentaci_patrulla_jove_004.jpg
la_foto_5.JPG
presentaci_patrulla_jove_004.jpg
la_foto_5.JPG

Document Actions