Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Nou impuls als projectes del barranc de Barenys i l’Eix Cívic

divendres 11 març 2016

L’alcalde, Pere Granados, es reuneix amb el conseller de Territori I Sostenibilitat, Josep Rull, per revisar i actualitzar projectes de ciutat

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, i tècnics municipals, es va reunir amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, acompanyat de Ricard Font (Secretari d’Infraestructures i Mobilitat), Jordi Agusti (director de l’ACA), Agustí Serra (Director General d’Urbanisme), Damià Calvet (Director INCASOL), i Diego Moxó (responsable de l’Àrea de Gestió del Medi); per tal de tractar diversos temes d’interès municipal i avançar en la tramitació corresponent, i alhora informar d’altres projectes com el de reconversió de l’entorn de l’avinguda de Carles Buïgas, que s’iniciarà amb la posada en marxa d’un procés participatiu en breu.

Un dels temes tractats va ser el del projecte d’endegament del barranc de Barenys, que després de la sentencia del TSJC exigeix reformular el projecte de canalització i donar viabilitat a una altra alternativa de traçat que contemplarà un càlcul hidràulic de desguàs de cabals de Q-500 (període de retorn d’inundabilitat), en comptes de la Q-200 que s’havia previst amb el vist i plau de l’ACA. Aquest organisme és el que ara està encarregat de fer un estudi i definició de les futures traces i connexions que han de complementar la traça principal prevista, que en tram urbà es mantindria. Un estudi que proposarà fases d’execució de l’obra i que podria estar finalitzat al llarg d’aquesta primavera.  

Segons l’alcalde, “va quedar clar que s’adaptaria un projecte al que actualment està previst, si be redimensionant la infraestructura hidràulica per donar-li més capacitat de desguàs, i per tant eliminant pràcticament els riscos d’inundabilitat”. Afegia que de la via fins a la línia de mar “s’habilitarien tres noves canalitzacions subterrànies interconectades amb la principal per aconseguir la capacitat de Q-500”.

També es va tractar el tema de l’Eix Cívic, on es van posar damunt la taula les diferents informacions sobre el futur de l’actual traçat ferroviari un cop entri en funcionament el Corredor del Mediterrani. Es va coincidir en la integració de les vies urbanes a la futura avinguda de l’Eix Cívic, que permetran implantar un TRENTRAMP per impulsar un mitjà de transport urbà i interrurbà de mobilitat sostenible.

Per altra part també es va tractar el projecte de connexió de nous cabals d’aigües brutes de Reus a la seva depuradora; la qual cosa incrementarà el risc d’avingudes d’aigües residuals urbanes de Reus a la platja urbana de Salou, transportades pel barranc de Barenys en moments d’intenses pluges. En aquest sentit l’alcalde va comunicar que es farà arribar a la Conselleria un estudi alternatiu que contempla el desviament i desguàs d’aquestes aigües per evitar l’arribada de més aigües negres a Salou procedents de Reus. 

Galeria d'imatges

reunioconseller.jpg
reunio.jpg

Document Actions