Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pepita Ginovart, homenatjada en un emotiu acte a la Torre Vella de Salou

dijous 01 febrer 2024

La Torre Vella de Salou ha estat l'escenari d'un emotiu homenatge a Pepita Ginovart Bertran, una salouenca nascuda el 13 d'abril de 1936 en el si d'una família de pescadors.

El Grup de Dones de Salou, que anualment ret tribut a una dona gran destacada, va escollir, aquest any, Pepita Ginovart. Davant d'un auditori ple de gom a gom i amb una nodrida representació de regidors de l'Ajuntament, la presidenta de l'entitat, Sílvia Rovira, ha destacat la vida i trajectòria de l'homenatjada, ressaltant el seu profund compromís amb la cultura i les tradicions locals.

Pepita Ginovart, descrita com una dona extrovertida, vital i conversadora, té un amor profund per la seva família, especialmente, pels seus dos fills, Eduard i Neus.

La seva participació activa en les festivitats locals, incloent diversos actes i processos creatius de la Festa Major de Salou, la distingeix. La família de Pepita és coneguda per la seva contribució en elements festius destacats, com els Canons d'en Pascual, el gegant Pepot i la carrossa de la Colla Picardies.

Emocionada, la Pepita, acompanyada per membres de la seva família, ha agraït les mostres d'afecte i les paraules del primer tinent d'alcalde, Yeray Moreno, qui ha elogiat la seva vitalitat i la contribució cultural de la seva família.

Referint-se a l'expressió "Som de la terra", utilitzada sovint per la Pepita, Moreno l’ha interpretat com un símbol d'estima per la ciutat, la seva gent i la seva cultura, i un recordatori de les nostres arrels.
Ha elogiat el Grup de Dones per aquest merescut homenatge i ha assegurat el suport i el compromís del Govern Municipal amb les dones i la gent gran de Salou, especialment, amb aquelles que, d’una manera o altra, han enriquit el municipi.

En representació del Govern local, presidit per l’alcalde Pere Granados, Yeray Moreno ha expressat el respecte, l'estima i l'admiració que Pepita Ginovart inspira. Moreno ha instat tothom a estimar la gent gran i, sobretot, els nostres avis.

L'acte ha conclòs amb l'entrega d'un ram de flors i una placa commemorativa a Pepita Ginovart, a càrrec de Julia Gómez, regidora de Participació Ciutadana, i Yeray Moreno, primer tinent d'alcalde; i de l'actuació de la Coral Eixàrcia.

Galeria d'imatges

dona-gran.jpg
dona gran1.jpg
gent gran3.jpg
genrt gran4.jpg

Document Actions