Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

El ple de Salou condemna amb una declaració institucional els atacs terroristes de Barcelona i Cambrils

dijous 31 agost 2017

També s’ha dut a terme un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats, així com de record a les 5 persones mortes el diumenge en un accident de trànsit al municipi

 

Salou ha celebrat aquest migdia una sessió plenària que s’ha iniciat amb un minut de silenci en record a les víctimes dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils així com també en record a les cinc persones que van perdre la vida aquest diumenge en un fatídic accident de trànsit al municipi. Posteriorment, i com a declaració institucional l’alcalde Pere Granados ha llegit el text de la mateixa i que ha estat subscrita per unanimitat de tots els grups. En aquesta es condemna radicalment els atemptats de Barcelona i Cambrils; s’expressa la solidaritat amb els familiars de les víctimes i els afectats. A més, de mostrar “la més rotunda i enèrgica condemna a tots els actes de violència terrorista i als brutals atemptats comesos pel grup Estat Islàmic” a Barcelona i a Cambrils i expressar el condol a familiars i amics de les víctimes i tot el suport als ferits; posant-se a disposició de les dues ciutats per tal de col·laborar i cooperar amb el desig de recuperar la normalitat, a més de reclamar la major unitat i unanimitat de totes les formacions polítiques de l’Estat en el rebuig i la lluita contra l’amenaça del terrorisme. El text institucional també agraeix la feina dels cossos i forces de seguretat i ratifica la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les viles i ciutats.

 

El mercat i altres acords

El ple també ha desestimat les al·legacions dels paradistes del mercat municipal que buscaven la convocatòria del concurs públic per atorgar la concessió demanial sobre la superfície i vol del solar adjacent a l'edifici del mercat del carrer Via Roma a l'objecte de construir-hi i explotar un establiment comercial alimentari en format supermercat. En aquest sentit, amb els vots del govern –i l’abstenció de l’alcalde- s’han desestimat les al·legacions dels paradistes de manera que continua endavant la proposta del govern de dur a terme una concessió administrativa d’ús sobre el solar propietat de l’Ajuntament a la Via Roma, a l’objecte de construir i explotar un establiment comercial alimentari que pretén revitalitzar el punt més comercial del municipi,  a la zona centre. Es tracta d’una primera actuació inclosa en la proposta encaminada a reordenar l’àmbit per dinamitzar la zona que agrupa l’eix de la Via Roma, Via Augusta, Carrer Barcelona, Berenguer de Palou, entre d’altres carrers, i també, per proximitat el mercat municipal.

 

Un altre punt que ha passat per plenari ha estat l’aprovació definitiva del compte general de l'exercici 2016 de l’Ajuntament de Salou, del Patronat Municipal de Turisme de Salou i del Consorci Recreatiu i Turístic-CRT per unanimitat.

 

Pel que fa als dies festius locals designats per l'Ajuntament per a l'any 2018; s’ha aprovat que aquests siguin–com és habitual- pel Cós Blanc i per la festa del 30 d’octubre.

 

També s’han aprovat les aportacions de l’Ajuntament de Salou al Consorci per a la normalització lingüística corresponent a l'exercici 2016 i també de l’exercici 2017 per unanimitat.

 

La moció

La darrera dels punts dins l’ordre del dia ha estat una  moció -que finalment ha rebut el suport de tots els grups municipals- de rebuig als atacs vandàlics realitzats contra interessos turístics, condemnant els atacs contra objectius turístics que han patit destinacions urbanes per part de grups radicals minoritaris. En aquest sentit, tots els grups en ple han mostrat el posicionament ferm de manera clara i inequívoca en defensa del sector turístic, principal motor de l’economia de Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pleaj.jpg
20170831_120802.jpg

Document Actions