Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Ajuntament de Salou renova la imatge corporativa

divendres 19 maig 2017

El nou logotip municipal transmet una idea d’innovació i modernitat, més d’acord amb el reflex del municipi 

 

L’Ajuntament de Salou ha dut a terme un canvi de la seva imatge corporativa. La iniciativa de realitzar un rediseny del logotip municipal sorgeix després de considerar que la seva imatge ha quedat envellida i desactualitzada, i es valora la necessitat de donar-li una nova configuració i figura, modernitzant i renovant segons les noves tendències del disseny, i segons estils d’avantguarda de les arts gràfiques; amb l’objectiu de donar-li un nou aire més acord i adaptat a la imatge d’un municipi que vol ser exemple de renovació, innovació i modernitat. Pel regidor de Serveis Interns, Jesús Barragán, “un logo és un actor en una societat canviant, i per això arriba un moment en que la seva estètica queda obsoleta perquè les tècniques i les claus visuals, així com les tendències, han evolucionat”.

El resultat és un logotip que manté els principals elements del logo antic des d’un punt de vista conceptual: forma de rombe, identificació de la senyera, ona del mar i veles que suren (mosaic que forma la S de Salou); si bé simplificant, sintetitzant i modernitzant la imatge, i fent-la més actual. És una evolució que canvia bàsicament les formes i l’estètica, no l’essència; i incorpora dins la seva composició la S de Salou, que cobra protagonisme.

A més, el nou logo aposta per la policromia amb un codi cromàtic semblant, però enriquit amb més tonalitats i colors. Es manté el groc (sol), els blaus (cel i mar) i el vermell; i s’afegeix el verd (com element de natura i medi ambient) i el taronja-daurat (platja).

També ha estat modernitzada i actualitzada la tipografia de la “base line” (Ajuntament de Salou), suavitzant els contorns per donar més moviment i una nova línia a les lletres i paraules, i adoptant el color blau. En definitiva és una interpretació més sintètica i moderna del logo antic, tot i mantenint elements i colors, que en conjunt projecten els principals valors de la iconografia salouenca donant un nou impuls a la seva identitat i simbologia.

 

El nou logotip que es proposa no és, doncs, segons Barragán “no és  un mer exercici gràfic, perquè té fons i contingut”. A part de lluir una nova imatge més moderna, fresca i menys convencional; comunica i identifica. Per tant, “ajuda a projectar una imatge específica de la ciutat: acolorida, mediterrània, positiva, alegre, atractiva, oberta, cosmopolita y evolutiva. Transmet i reforça una imatge optimista de la ciutat y de la seva realitat”, conclou.

Galeria d'imatges

logo.jpg

Document Actions