Pere Granados: “Sense progrés no tenim futur; cal generar confiança per atreure inversió”
dimecres 04 juny 2025
Aquest matí, la Sala Europa de l’Ajuntament de Salou ha estat l’escenari de la jornada de presentació del Pla de Facilitació de l’Activitat Econòmica 2025-2028, una iniciativa del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu agilitzar els tràmits administratius i reforçar la competitivitat del teixit empresarial del país.
Abans de l’inici de la sessió, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut institucionalment al seu despatx el secretari general d’Empresa i Treball, Pol Gibert, i la directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball a Tarragona, Maria Mar Giné. Durant la trobada, han compartit reflexions sobre el paper clau que tenen els municipis a l’hora de dinamitzar l’economia i afavorir l’atracció d’inversions.
En el seu discurs de benvinguda, l’alcalde Pere Granados ha subratllat que “Salou és una ciutat que aposta pel benestar i la qualitat de vida de les persones, i per això treballem per generar un entorn atractiu per a la inversió”. Ha remarcat, a més, que “la inversió és essencial per millorar la vida de la ciutadania i per avançar com a societat; sense progrés, no tenim futur”.
El Departament d’Empresa i Treball està duent a terme arreu del país aquestes jornades que tenen com a objectiu agilitzar els tràmits administratius i reforçar la competitivitat del teixit empresarial del país
En aquest sentit, ha defensat la necessitat de garantir estabilitat política com a condició per generar confiança inversora, i ha reivindicat que “Catalunya ha d’estar oberta a la inversió, perquè és el motor de l’economia i del progrés. Els municipis hi tenim un paper fonamental per fer-ho possible”, ha dit, remarcant que “sense progrés no tenim futur; cal generar confiança per atreure inversió”.
Per la seva banda, el secretari general Pol Gibert ha detallat els principals eixos del nou pla, que proposa transformar la relació entre empresa i administració a través d’un model més àgil, digital i eficient. Segons ha explicat, aquesta nova estratègia representa un pas ferm cap a una administració pública més facilitadora, alineada amb les necessitats reals del sector empresarial.
La jornada ha continuat amb la intervenció de Cristina Pruñonosa, gerent de l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), que ha exposat les fases i les principals novetats del pla 2025-2028. Posteriorment, ha tingut lloc la taula rodona “La facilitació de l’activitat econòmica. Un objectiu compartit”, amb la participació de representants de la Diputació de Tarragona, l’AEQT, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials, l’Ajuntament de Tarragona i la Cambra de Comerç de Reus.
La sessió, inclosa en la gira territorial que el Departament d’Empresa i Treball està duent a terme arreu del país, ha estat clausurada per la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona, Lucía López.