Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados aposta pel Turisme com a font de Cultura, progrés i tolerància

dimecres 10 gener 2024

En una entrevista a Tourinews, Pere Granados, alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, ha defensat la importància del turisme en la configuració d'una societat més oberta, tolerant, inclusiva i sostenible econòmica i socialment. Segons Granados, la turismofòbia és més un fenomen de ciutats històricament no turístiques que ara experimenten un augment de visitants. En canvi, en destinacions consolidades com Salou, el turisme es veu com una via important per millorar la qualitat de vida dels seus residents.

L'alcalde salouenc reconeix que, encara que el turisme pugui generar algunes incomoditats, no cal demonitzar-lo, ja que en alguns municipis és el veritable motor del progrés, de l'economia, afavorint la creació d'ocupació i l'intercanvi cultural. En lloc de culpabilitzar el turisme pels problemes socials, Granados emfatitza la necessitat d'entendre i comunicar millor els beneficis que aquest aporta a la societat.

Adaptant-se als reptes globals actuals, inclosa la crisi desencadenada per la invasió russa a Ucraïna, Salou ha intensificat el seu enfocament en els mercats turístics tradicionals i està explorant nous horitzons, com el mercat turístic coreà, aprofitant la seva proximitat amb hubs aeroportuaris importants com Barcelona-El Prat o l'Aeroport de Reus.

Granados reconeix que, encara que el turisme pugui generar algunes incomoditats, no cal demonitzar-lo, ja que en alguns municipis és el veritable motor del progrés, de l'economia, afavorint la creació d'ocupació i l'intercanvi cultural

Pel que fa a la sostenibilitat i la infraestructura, Pere Granados apunta a la futura connexió de la capital de la Costa Daurada amb xarxes d'alta velocitat com una forma de fomentar un turisme menys contaminant i més sostenible, reforçant així el compromís de la ciutat amb un creixement turístic responsable i beneficiós per a tothom.

Document Actions