Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados destaca el paper de mars i oceans com a motors de l’economia i el creixement sostenible, en el marc de la Trobada interregional de la Diputació de Tarragona

divendres 10 març 2023

Avui divendres, ha tingut lloc l’encontre ‘Propostes per una economia blava sostenible’, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou, a l'edifici consistorial, amb la benvinguda a càrrec de l’alcalde i diputat de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, Pere Granados

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, com a diputat de l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, ha donat la benvinguda, aquest matí, a les persones participants a la Trobada interregional ‘Propostes per una economia blava sostenible’, que ha tingut com a escenari la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou.

En el decurs del seu parlament, l’alcalde ha explicat que “ens hem plantejat aquesta jornada amb el ferm convenciment de la importància dels mars i dels oceans com a motors de l’economia i el creixement sostenible”; i ha assegurat que l’economia blava tracta de sostenibilitat ambiental, sostenibilitat econòmica i sostenibilitat social, tres dimensions, ha dit, que “acaben configurant un tot equilibrat”.

Granados ha fet referència al propòsit d’aquesta trobada, que és “analitzar de quina manera podem sumar els nostres territoris a la transformació ecològica, digital i inclusiva que viu Europa i el món”, una transformació que és “necessària per desenvolupar-nos de manera sostenible, connectada i sense deixar ningú endarrere”, ha afirmat. En aquest sentit, ha assenyalat que “ens hem proposat fer-ho centrats en l’economia blava, des de l’impuls de la lògica de la proximitat local i la connexió en xarxa amb dimensió europea”.

El diputat també ha fet un recorregut per la història de Salou com a generador d’activitat econòmica, i ha assegurat que el port natural salouenc ha estat el més important de Catalunya, fins a començaments del segle XIX.

La generació d’activitat, ha dit, ha de ser “respectuosa amb el medi en el què vivim, que acaba convertint-se en un recurs per millorar la qualitat de vida dels nostres residents i ser palanca d’atracció de les persones que gaudeixen del seu temps de lleure amb nosaltres”.

Així mateix, l’alcalde ha fet referència a la circumstància que viuen les persones de gestar-se en un medi aquàtic, dins del ventre de la mare; i ha comparat el benestar que genera l’aigua en la persona, amb aquest moment de la vida humana.

Aquesta jornada ha estat organitzada per l’Àrea de Projectes Europeus i Regió del Coneixement de la Diputació de Tarragona, en el marc de les activitats de dinamització de la CatSud Regió del Coneixement.

L'objectiu d’aquest esdeveniment és donar a conèixer i debatre reptes, propostes i bones pràctiques a escala europea per promoure l'economia blava sostenible i contribuir a generar noves oportunitats a la Catalunya Sud; així com impulsar l'establiment de relacions entre actors de diverses conques marines europees.

La trobada ha anat adreçada a agents públics i privats de la Catalunya Sud i d'Europa, amb activitats de l'economia blava, tant en sectors tradicionals com emergents, per tal d’afrontar els reptes des del vessant de la recerca, les polítiques, el creixement econòmic sostenible, i la innovació tecnològica i social.

Ha comptat amb la participació de representants de regions i entitats europees del Mar Mediterrani, Mar Negre, el Bàltic o l’Atlàntic. També, amb la presència d’experts i exemples d’activitats i projectes europeus de foment de l’economia blava sostenible.

Galeria d'imatges

3.JPG
1.JPG
2.JPG

Document Actions