Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados: "El turisme ha de ser un agent dinamitzador que beneficiï les poblacions locals"

dimecres 19 juny 2024

La Sala Costa Daurada de l'Ajuntament de Salou ha acollit, aquest dimecres al matí, una jornada titulada 'Costa Daurada accessible: avançant cap a la sostenibilitat social del turisme'.

La trobada, organitzada en col·laboració amb l'Ajuntament de Salou, la URV (la Càtedra d'Innovació i Recerca Turística Salou-Costa Daurada) i la Diputació de Tarragona, tenia com a principal objectiu debatre i analitzar diverses accions en relació amb l'accessibilitat i la sostenibilitat en el marc d'una destinació turística intel·ligent (DTI), que integra la governança, l'accessibilitat, la sostenibilitat, la innovació i la tecnologia.

Aquesta acció representa una oportunitat més per reafirmar i consolidar un model de municipis turístics més sostenibles i inclusius, especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i necessitats específiques. Així mateix, serveix per posar en valor la necessitat d'avançar cap a un model on la Costa Daurada esdevingui un referent en sostenibilitat social.

En la seva intervenció, l'alcalde Pere Granados ha recordat que fa anys que l'Organització Mundial del Turisme (OMT) va establir les bases per a un turisme responsable i sostenible. Segons l'alcalde, aquest és un moment clau per a les administracions locals i els sectors implicats per implementar sistemes que permetin gestionar el turisme sota criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.

Aquesta jornada representa una oportunitat més per reafirmar i consolidar un model de municipis turístics més sostenibles i inclusius, especialment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i necessitats específiques

Granados aposta perquè les destinacions siguin més ecològiques, digitals, modernes, resilients i inclusives, un fet que contribuirà a una major ocupació sostenible, competitivitat dels sectors i agents participants, i capacitat per afrontar els reptes del canvi climàtic. Així mateix, ha subratllat que el turisme ha de ser un agent dinamitzador que beneficiï les poblacions locals i enriqueixi el territori, sense perdre de vista la desestacionalització.

Durant la jornada, s'ha fet èmfasi en la sostenibilitat social dels municipis turístics, els quals s'han de comprometre a desenvolupar i reforçar les millors pràctiques tant en el sector públic com privat i acadèmic. El desenvolupament d'un turisme accessible i inclusiu ha estat un dels punts centrals, amb l'objectiu de promoure la igualtat d'oportunitats i l'accés per a tothom.

Granados entén que  aquest és un moment clau per a les administracions locals i els sectors implicats per implementar sistemes que permetin gestionar el turisme sota criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social

Finalment, l'alcalde ha animat els agents i sectors turístics a situar el benestar dels residents locals com a prioritat en el desenvolupament turístic, destacant la importància de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i de protegir la bona convivència.

Aquesta jornada representa un pas significatiu en el camí cap a la creació de municipis turístics més sostenibles, inclusius i accessibles, amb un fort compromís per la sostenibilitat social i el benestar de la població resident.

Galeria d'imatges

P2390023.JPG

Document Actions