Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados, en una carta oberta al president de la Generalitat, demana una Àrea Bàsica Policial per a Salou

dimarts 07 maig 2024

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha adreçat una carta oberta al president de la Generalitat de Catalunya, on exposa una demanda necessària: la conversió de la comissaria de districte de Salou en una Àrea Bàsica Policial (ABP) amb tots els serveis complets, incloent-hi una àrea d'investigació i més efectius.

L'alcalde argumenta que aquesta transformació és essencial per fer front a les necessitats en l'àmbit de seguretat de Salou, Vila-seca i PortAventura, zones que, combinades, formen una de les àrees més poblades de la província de Tarragona.

Pere Granados destaca que, tot i que la comissaria del Districte Salou ofereix serveis a aquestes zones, les instal·lacions i els recursos humans existents són clarament insuficients per gestionar no només la població resident sinó també l'elevat nombre de persones - més de 8 milions de turistes anuals - que visiten aquests municipis.

També insisteix que ja no es pot parlar de pick estacionals, sinó que la temporada s'estén des de Setmana Santa fins a finals d'octubre, fet que reforça i justifica la necessitat d'una infraestructura policial com pot ser l'ABP i l'augment d'agents.

Granados demana a la Generalitat que reconegui la importància estratègica de Salou dins el panorama turístic i econòmic de Catalunya i perquè actuï de manera decisiva i urgent. Reitera que la seguretat és un dret fonamental dels ciutadans i que el govern hauria de respondre amb polítiques adequades i recursos suficients, sobretot perquè la seguretat ciutadana és competència dels Mossos d'Esquadra.

L'alcalde espera que aquesta sol·licitud rebi l'atenció urgent que mereix i que la Generalitat ses comprometi amb la millora de les condicions de seguretat a Salou, els municipis veïns i zones d'especial atenció, garantint així un entorn més tranquil per a tots els residents i visitants.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

foto alcalde Pere Granados.jpg

Document Actions