Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados fa un balanç "francament positiu" al capdavant de l'AMT Sol i Platja: Hem pogut avançar junts i cohesionats cap a objectius comuns

dilluns 11 desembre 2023

 En un acte celebrat aquest dilluns a Calvià (Mallorca), l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha passat el testimoni de la presidència de l'Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa y Azul a l'alcalde de Calvià, Juan Antonio Amengual. El vicepresident serà Adrià Lamela, alcalde de Lloret de Mar. 

Aquest canvi respecta la naturalesa rotativa de la presidència d'aquesta aliança, que aglutina els vuit municipis turístics més importants d'Espanya (Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos), i que representa el 20% de les pernoctacions de l'estat espanyol.

Pere Granados, en el seu discurs de comiat, ha fet un balanç "francament positiu" de la feina feta durant el seu any de mandat. Ha subratllat la importància de la unitat entre aquests municipis per avançar junts i cohesionats cap a objectius comuns, destacant avenços com l'obtenció de finançament específic en els pressupostos de l'Estat i el desenvolupament de projectes conjunts en àrees com la transformació digital, la transició energètica, la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, la desestacionalització i el benestar i cohesió social.

Pere Granados: hem avançat força en l'obtenció de finançament específic en els pressupostos de l'Estat i el desenvolupament de projectes conjunts en àrees com la transformació digital, la transició energètica, la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, la desestacionalització i el benestar i cohesió social

Durant la seva presidència, Granados ha destacat diverses accions concretes, com la col·laboració amb la SETUR i SEGITUR per avançar en projectes d'intel·ligència turística, el treball en la convocatòria de subvencions per a una Plataforma Intel·ligent de Destins Turístics, i el desenvolupament d'un estudi per crear una identitat diferencial i de valor afegit pel turisme de sol i platja. A més, s'han establert sistemes de cooperació amb el sector acadèmic i del coneixement a través de diverses universitats (entre elles la URV), i s'han creat els premis AMT Smart Destinations Awards per reconèixer solucions innovadores als reptes turístics.

 L'Aliança també ha accedit i compartit informació sobre convocatòries de fons per potenciar plans de renovació i transformació dels seus destins.

Amb el nou canvi de la junta executiva, Pere Granados passa a ocupar el càrrec de secretari general.

L'AMT de Sol y Playa y Azul va ser constituïda l'any 2017 i continua treballant per enfortir i millorar el sector turístic d'aquests municipis clau a Espanya.

 

 

Foto1: Els diferents alcaldes i alcaldesses que formen part de l'AMT
Foto 2: D'esquerra a dreta: alcalde de Calvià i president de l'AMT, Juan Antonio Amengual; el conseller de Turisme del Govern Balear, Jaume Bauzá; l'alcalde de Salou i secretari de l'AMT, Pere Granados; i el conseller de Turisme del Consell Insular de Mallorca, José Marcial Rodríguez.
Foto3: Discurs del nou president Juan Antonio Amengual 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Granados.jpg
amt.jpg

Document Actions