Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

PERE GRANADOS: Les mesures turístiques han de tenir en compte la qualitat de vida dels residents

dimecres 15 maig 2024

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, defensa que una millor gestió del turisme contribueix a combatre la turismofòbia i millorar la qualitat de vida dels residents, adoptant una estratègia de "desconcentració dels fluxos turístics".

Pere Granados ha expressat que la turismofòbia sorgeix quan no es gestiona adequadament l'impacte que el turisme genera. "Les polítiques turístiques que, s'està implementant, per exemple a Salou, estan dissenyades per garantir que els interessos i el benestar dels nostres veïns siguin sempre la prioritat", ha afirmat l'alcalde, ressaltant que el resident ha de ser una part implicada i beneficiària de totes les mesures i decisions adoptades. 

Una de les iniciatives plantejades i que mereix reflexió és la introducció d'una taxa turística, la qual no només finançaria la promoció del destí, sinó que també ajudarà a cobrir els costos dels serveis que els municipis turístics han de prestar als visitants. "Defensem un turisme solidari on els turistes contribueixen directament als costos que genera la seva estada", ha explicat Granados, afegint que aquests ingressos es destinarien a millorar els serveis de neteja i seguretat i així alleujar la càrrega que actualment recau sobre els residents.

Les polítiques turístiques no s'haurien d'utilitzar com a "instrument polític", sinó que haurien de ser gestionades amb "serietat i responsabilitat", centrant-se en les necessitats reals dels residents

L'alcalde ha insistit que aquestes noves polítiques turístiques no s'haurien d'utilitzar com a "instrument polític", sinó que haurien de ser gestionades amb "serietat i responsabilitat", allunyant-se del color polític i centrant-se en les necessitats reals dels residents. "Necessitem valentia política per implementar aquests canvis, recordant sempre que la turismofòbia es genera quan les coses no es fan ben fetes", ha conclòs Granados, subratllant la importància de les decisions ben ponderades en l'àmbit turístic, tot recordant que la turismofòbia només existeix quan "no es fan les coses ben fetes".

Segons la consultora YouGov,  Salou és la segona ciutat més feliç de Catalunya, perquè és un municipi on hi ha benestar i qualitat de vida

Una prova de què el turisme beneficia la població resident és que, una enquesta duta a terme per Azucarera i publicitada el 20 de març per la consultora YouGov, ha triat Salou com la segona ciutat més feliç de Catalunya, perquè és un municipi, segons l'informe, on hi ha benestar i qualitat de vida.

Document Actions