Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados participarà, demà, al Forum TurisTIC 2020 amb una ponència sobre OVERTOURISM i els reptes i desafiaments per construir una destinació intel·ligent i de qualitat per a visitants i residents

dilluns 12 octubre 2020

L’alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme realitzarà la seva intervenció en aquest congrés, organitzat per Eurecat, a la tarda, a partir de les 16.30 h, de forma 'on line'

Així mateix, el dimecres, 14 d’octubre, aquest cop com a diputat provincial, delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, Granados participarà al taller virtual sobre ‘Turisme Sostenible als nostres territoris’, organitzat per Partenalia, dins de la 18a Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

 

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, participarà com a ponent demà dimarts, dia 13 d’octubre, a la tarda a la vuitena edició del Forum TurisTIC 2020, un congrés organitzat per Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya, i que tracta sobre els nous models turístics i, concretament, sobre les solucions tecnològiques orientades a la desconcentració i desestacionalització turística.

El Forum TurisTIC, congrés sobre l’aplicació de les TIC al sector del turisme es realitzarà, presencialment al CaixaForum Barcelona, amb streaming en directe, al llarg del matí, de 9:10 h a 14.15 h. Les sessions de la tarda, de (16.30 a 18 h) es podran seguir, només, a través de la plataforma d’streaming.

Així doncs, Pere Granados parlarà, en una sessió on line - elevator pitch, a partir de les 16.30 h, sobre l’overtourism, és a dir, sobre la massificació turística i els reptes i desafiaments que cal superar per construir una destinació intel·ligent, en la línia amb la nova realitat i els nous hàbits i tendències, per tal que els nous turistes i els visitants s’enduguin una experiència de qualitat i, paral·lelament, els residents experimentin una millor qualitat de vida a la seva localitat.

Segons Granados, “treballem perquè Salou sigui una destinació sostenible i responsable, econòmicament, socialment i ambientalment; atractiva per a la ciutadania; avançada, tecnològicament; innovadora, en producte i empresa; integradora, en governança; reconeguda per la qualitat dels serveis; sorprenent, en la capacitat de generar emocions als visitants; inclusiva, socialment i turísticament; que recupera espais per a les persones i desconcentra l’activitat estacional; i que reforça el sentiment de pertinença de la ciutadania, incrementant el seu compromís i sensibilització amb el fet turístic”.

En aquest sentit, cal recordar que Salou ha posat en marxa plans estratègics per fer front a l’overtourism com són el Pla d’Activitat del Turisme, el Programa d’Accions DTI (Destinació Turística Intel·ligent); el Pla d’Activitat Comercial, i el Pla per a una Mobilitat Sostenible.

Altres ponències que es podran seguir demà dimarts, de 16.30 h a 17.30 h, a més de la sessió de Pere Granados, seran: Turisme Transmedia, el cas de LiterapolisBCN, a càrrec de Rafael de Villasante, director d'Iternatura; MEDGAIMS – Un ecosistema ludificat en entorns turístics, de Xavier Socías, project manager de Neapolis Medgaims; Sharify, a càrrec de la CEO Gemma Prenafeta; Vanwoow, turisme itinerant i col·laboratiu contra la despoblació rural, de la cofundadora i CEO Auxi Piñero; i Venture Republic – LINE TRAVEL jp & Trip101., del cofundador i CEO Kei Shibata.

El Forum TurisTIC gira al voltant de com les noves tecnologies enforteixen el sector turístic fent-lo més productiu i competitiu, en un entorn canviant i en constant evolució. 

 

18ª Setmana Europea de les Regions i les Ciutats

 

D’altra banda, Pere Granados, en aquesta ocasió, però, com a diputat provincial, delegat de Projectes Europeus i Regió del Coneixement, participarà aquest proper dimecres, 14 d'octubre, d’11.30 a 13 h, al taller virtual sobre "Turisme Sostenible als nostres territoris". L'acte s'emmarca en la 18a Setmana Europea de les Regions i les Ciutats (18th European Week of Regions and Cities). El taller és organitzat per Partenalia, xarxa d'administracions intermitges, de la qual la Diputació de Tarragona n'és sòcia.

Granados parlarà, en aquest workshop, sobre el camí que està fent Salou per tal de ser una destinació sostenible, amb projectes concrets que es treballen des de diferents escenaris, dins de l’àmbit del turisme.

Cal dir que el diputat i alcalde salouenc compartirà espai, virtualment, amb José Manuel Baltar Blanco, president de Partenalia, de la Diputació d’Ourense, des de Bèlgica; Carlos Fernández Bielsa, vicepresident de Partenalia, de la Diputació de València; Manuel José González Andrade, diputat provincial de transformació digital i turisme, de la Diputació de Badajoz; Virginia Martí Sidro, diputada provincial de Turisme de la Diputació de Castelló; Bartolomé Nofuentes, regidor-concejo, Quart de Poblet; Noemí Otero, diputada de la Diputació de Segòvia; Magdalena Rodríguez Gómez, diputada provincial (Turisme) de la Diputació de Segòvia; Nicanor Jorge Sen Vélez, 2n vicepresident de la Diputació de Lleó; i Patricia Valle Corriols, diputada provincial –Turisme i desenvolupament sostenible, de la Diputació de Càceres. Moderarà Nicolàs Reynès, coordinador de Partenalia.

 

Galeria d'imatges

INTERVENCIÓ PERE GRANADOS .png
 18 SETMANA EUROPEA DE LES REGIONS I LES CIUTATS.png

Document Actions