Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados: Per què s'ha triat aquest tramvia i no un altre més modern i inclusiu?

diumenge 16 juny 2024

En una entrevista concedida al programa "Saló de plens" de TAC12, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat el seu rebuig al model de tramvia que la Generalitat de Catalunya pretén implementar a la ciutat, el qual qualifica d'obsolet, poc inclusiu i inadequat per a les necessitats actuals de mobilitat urbana.

Rebuig a la proposta actual
Granados ha manifestat la seva preocupació pel sistema tramviari proposat, criticant-ne la falta d'adequació, integració i inclusió si el comparem amb models com el de Saragossa o Sevilla, que considera més integrats i accessibles. "Ens preguntem per què s'ha triat aquest sistema en lloc d'un altre més modern, inclusiu i eficient", ha declarat l'alcalde, afegint que "La Generalitat té una obligació amb nosaltres (Salou) per urbanitzar tot el tram afectat, però fins ara no hem rebut cap resposta a les nostres reivindicacions", ha lamentat.

L'alcalde ha reiterat el seu compromís exclusiu amb els interessos de Salou, afirmant que defensarà la ciutat contra qualsevol projecte que pugui resultar perjudicial

Controvèrsia en el procediment administratiu
L'Ajuntament de Salou ha presentat al·legacions al projecte que, segons l'alcalde, no han estat contestades pel govern de la Generalitat. A més, ha insistit en les irregularitats en el procediment administratiu, inclòs l'absència d'estudis de viabilitat econòmica i d'integració urbana. "Denunciem que el procediment és nul de ple dret", ha afegit Granados, recordant que podria emprendre accions legals si les seves preocupacions continuen sense ser ateses.

Pere Granados: Ens preguntem per què s'ha triat aquest sistema de tramvia en lloc d'un altre més modern, inclusiu i eficient

Compromís amb Salou
L'alcalde ha reiterat el seu compromís exclusiu amb els interessos de Salou, afirmant que defensarà la ciutat contra qualsevol projecte que pugui resultar perjudicial. "No entraré en qüestions d'altres municipis, però sí que defensaré fermament els interessos de Salou i dels salouencs", ha dit Granados, subratllant que qualsevol millora en el transport públic ha de beneficiar real i clarament la comunitat sense imposar barreres físiques o altres dificultats.

La Generalitat té un compromís amb nosaltres (Salou) per urbanitzar tot el tram afectat, però fins ara no hem rebut cap resposta

Granados també ha comentat que no se sent sol en aquesta posició crítica vers la implementació d'aquest model de tramvia. "No ens sentim sols; altres veuen els potencials problemes d'aquest projecte", ha indicat l'alcalde, suggerint una manca de consens més àmplia entre els municipis afectats.

Granados ha insistit en la necessitat d'un diàleg obert i constructiu amb la Generalitat per respondre de manera més efectiva a les inquietuds locals. "Si els processos necessaris, com els estudis de viabilitat i d'integració urbana, no s'han realitzat adequadament, estem preparats per prendre mesures legals per protegir els interessos de Salou", ha asseverat.

Qualsevol millora en el transport públic ha de beneficiar real i clarament la comunitat sense imposar barreres físiques o altres dificultats

Àrea Metropolitana
L'alcalde ha clarificat que la participació de Salou en l'Àrea Metropolitana del Camp de Tarragona està condicionada a què no se li imposin decisions que perjudiquin directament el municipi. "Ens trobarem còmodes sempre que no ens imposin qüestions que perjudiquin el nostre municipi". Sense Salou, recorda l'alcalde, l'Àrea Metropolitana seria només "l'àrea de la química".

Salvador Illa és l'única persona amb la capacitat de liderar un canvi positiu a Catalunya. Hem perdut molt durant aquesta dècada per discussions estèrils

Govern català
Finalment, quan la periodista Roser Marques li ha preguntat sobre el futur  govern de la Generalitat i una possible col·laboració directa amb Salvador Illa, Pere Granados ha respost clarament: "No m'he plantejat mai un càrrec en el govern de la Generalitat. La meva vocació és ser alcalde de Salou. Crec que Salvador Illa és l'única persona amb la capacitat de liderar un canvi positiu a Catalunya. Hem perdut molt durant aquesta dècada per discussions estèrils. Salvador Illa i el seu possible govern podrien restaurar el dinamisme i el prestigi que Catalunya mereix i que ha perdut en els darrers anys".

Fitxers adjunts

Document Actions