Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados recull la bandera 'Q de Qualitat Turística', que reconeix la bona gestió de les platges de Llevant i Ponent i els serveis que ofereixen

dilluns 06 juliol 2020

L'alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme ha recollit aquest migdia a Madrid la certificació de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE)

L’acte ha estat presidit per la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto; amb la presència de la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver; i del president de l'ICTE, Miguel Mirones

 

L'alcalde de Salou i president del Patronat de Turisme, Pere Granados, ha recollit, aquest migdia, de la mà de la ministra de d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, les Banderes "Q de Qualitat Turística" de les platges de Llevant i de Ponent, que atorga l'ICTE (Institut per la Qualitat Turística Espanyola). Es tracta de la XIII edició del lliurament de les banderes Q de Qualitat.

Amb aquesta certificació es reconeix que Salou ha fet una aposta decidida per la qualitat i la seguretat de les seves platges.

Segons l'alcalde de Salou, "la qualitat és un element de gestió important, ja que ordena i garanteix als usuaris que s'estan fent les coses bé i se'ls hi assegura". Afegia que és una forma de donar-los confiança, seguretat i tranquil·litat.

L’acte ha tingut lloc avui dilluns a Madrid, i, a més de la ministra Reyes Maroto, ha comptat amb l’assistència de la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver; i del president de l'ICTE, Miguel Mirones.

La Bandera “Q de Qualitat Turística” té com a objectiu reconèixer tots aquells ajuntaments que han fet una aposta decidida per la qualitat a les seves platges i ports esportius. Es tracta d'una celebració amb la què, també, es vol subratllar la importància de la qualitat certificada, com a eina indispensable per afrontar els reptes que té per davant el turisme. 

 

Salou i la seva aposta per la qualitat

Des de l'any 2008, el Patronat de Turisme de Salou tutela la gestió de la certificació de qualitat turística “Q de Qualitat Turística”, per a les platges més conegudes, turísticament, del municipi: Llevant i Ponent.

L’any 2008, es van certificar, per primer cop, aquestes dues platges, amb les següents renovacions al 2011, 2014 i 2017.

L'any passat, des del Patronat Municipal de Turisme de Salou es va superar, de nou, el segon seguiment de la certificació de les platges de Llevant i Ponent, amb la nova normativa de qualitat ISO-UNE 13.009: 2016, una nova reglamentació de serveis dins la família de les normes 13.000, que engloben serveis turístics, i que és la base per a la certificació de “Q de Platges” que es gaudeix a Llevant i Ponent.

La “Q de Qualitat Turística” certifica la qualitat dels serveis que es donen a les platges: seguretat, salvament i socorrisme, activitats nàutiques, establiments d'oci, neteja, manteniment; així com també de l'aigua i la sorra. 

Des de la regidoria de Platges: Qualitat i Pla d’Usos de l’Ajuntament de Salou, es gestiona la ISO 14.001:2011, que està implantada en totes les nou platges i cales del municipi. I, també, la Bandera Blava, que reconeix les platges de Llevant i Capellans.

Cal dir que, segons les dades extretes de les enquestes realitzades pel Patronat de Turisme de Salou, durant l’any 2019, més del 80% de la mostra valora, de forma important, l’obtenció de la “Q de Qualitat Turística”.

Galeria d'imatges

Q de Qualitat 1.jpeg
Q de Qualitat 2.jpeg

Document Actions