Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados: 'SalouCongress' cerca solucions als reptes de la indústria i el turisme

divendres 10 novembre 2023


En un entorn on la innovació, el canvi climàtic i la sostenibilitat són claus per al desenvolupament futur, l'alcalde de Salou, Pere Granados, ha inaugurat, aquest matí la segona edició del 'SalouCongress' sota el lema 'Entorns turístics: motor d'innovació tecnològica i creixement industrial'. 

Aquest fòrum - amb un important seguiment online -, congrega a experts, empresaris i professionals dels sectors turístic, industrial i tecnològic, pretén establir un diàleg constructiu i posar en comú els desafiaments que afronta la indústria i el turisme.

Granados ha destacat la importància de convertir la capital de la Costa Daurada en un epicentre d'idees i projectes innovadors, així com de fomentar un entorn que catalitzi la innovació tecnològica en benefici del creixement econòmic i social. Aquesta trobada, que té lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS), es presenta com una oportunitat única per a startups i inversors interessats en el potencial del turisme i la indústria del territori.

L'alcalde ha recalcat la diversitat de Salou com a fortalesa, indicant que "el nostre espai humà, geogràfic i econòmic és un punt de trobada per als desafiaments i oportunitats del futur". Ha subratllat la trajectòria turística de Salou com a pionera i líder, destacant la necessitat d'establir aliances i crear sinergies amb altres destinacions i sectors.

Granados ha insistit en la importància d'atraure talent qualificat i adaptar-se als nous perfils professionals demanats pel mercat, en particular els relacionats amb la transformació digital i la intel·ligència artificial. També ha remarcat que la sostenibilitat - en tots els seus vessants - no ha de ser una opció, sinó "una premissa estratègica en totes les propostes de valor, capaç d'atreure professionals innovadors".

Granados: La sostenibilitat - en tots els seus vessants - no ha de ser una opció, sinó "una premissa estratègica en totes les propostes de valor, capaç d'atreure professionals innovadors"

El 'SalouCongress' - ha dit Pere Granados - s'ha destacat com un fòrum essencial per al debat i l'intercanvi d'experiències, on les propostes basades en la ciència i la innovació tecnològica són eines fonamentals per a impulsar la transformació necessària a través de noves estratègies, mètodes i sistemes de gestió.

L'alcalde ha lloat la tasca de l'organització del congrés i la qualitat dels ponents, que comparteixen els seus coneixements i reflexions en un moment clau per al progrés de Salou i els seus sectors econòmics.

Per la seva banda, Yeray Morenoregidor de Serveis Econòmics de l'Ajuntament de Salou i conductor del fòrum, ha destacat la importància del 'SalouCongress', - que coincideix amb el Dia Mundial del Desenvolupament - perquè es tracta d'un  pas endavant cap a la consolidació de Salou com un nucli d'innovació tecnològica i desenvolupament industrial.

Yeray Moreno: SalouCongress es tracta d'un  pas endavant cap a la consolidació de Salou com un nucli d'innovació tecnològica i desenvolupament industrial

Aquesta iniciativa - que aglutina nombrosos experts - fomenta la col·laboració i l'aprofitament de sinergies i economies d'escala entre sectors tan diversos com la indústria i el turisme.

Moreno ha enfatitzat la necessitat de diversificar l'economia local, aprofitant les economies d'escala per impulsar un creixement sostingut. L'objectiu no és només posicionar a Salou com una destinació turística de primer ordre, sinó també com un centre atractiu per a nous hubs tecnològics i nòmades digitals, potenciant així la recerca i la innovació en aquests àmbits.

El ponent encarregat d'obrir la jornada ha estat el reconegut Jafar Jafari, professor d'Allotjamentsi Turisme a la universitat de Winsconsin Stout. 

 

(Peu de foto: Esquerra a dreta: Juan Manuel Benítez, degà d'Economia i Turisme de la Universitat de Las Palmas; Jafar Jafari, Pere Granados i el regidor Yeray Moreno)

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

P2670753.JPG
P2670761.JPG
P2670782.JPG
P2670784.JPG
P2670784.JPG
P2670792.JPG
P2670806.JPG
P2670821.JPG
P2680003.JPG
P2680009.JPG
P2680058.JPG
P2680083.JPG
alcalde.jpg

Document Actions