Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pere Granados: 'Són imprescindibles mesures per a la reactivació del comerç local i el teixit econòmic, perquè treballadors, autònoms i petites i mitjanes empreses puguin sobreviure als efectes socioeconòmics de la crisi sanitària i mantinguin l'ocupació'

diumenge 26 abril 2020

L'alcalde de Salou ho va dir ahir dissabte en una reunió telemàtica de la AMT amb la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto

El batlle va demanar conèixer la data en què s’iniciarà el ‘desconfinament gradual, amb garanties sanitàries de ser una destinació saludable’, per ‘iniciar el moviment turístic’

La reunió va comptar amb l’assistència dels 8 municipis que conformen la Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT), que va plantejar al Govern central 7 mesures per reactivar el turisme

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va ser present, ahir dissabte, en una reunió de treball, a través de videoconferència, amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la qual va exposar les línies de treball que s’estan duent a terme per tal de fer la desescalada gradual del confinament. El mandatari salouenc va destacar "la importància de revitalitzar el comerç local i el teixit empresarial dels municipis turístics", exposant el cas de Salou, "perquè treballadors i treballadores, petita i mitjana empresa i autònoms i autònoms discontinus puguin tirar endavant".

En aquest sentit, cal recordar que, recentment, l’alcalde Granados s’ha reunit amb la presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, amb qui ha mantingut un intercanvi d’impressions sobre la situació del sector comercial, arran dels efectes de la crisi sanitària sobre l'economia i el comerç.

El batlle va assistir ahir a la reunió telemàtica amb la ministra Maroto com a responsable d’un dels 8 municipis que formen part de la Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT). En el seu torn de paraula, el mandatari va comunicar la necessitat imperiosa de tenir coneixement de quina serà la data en què s’inicïi “el desconfinament gradual, amb garanties sanitàries com a destinació saludable”, perquè es pugui “iniciar el moviment turístic”.

La AMT va plantejar al Govern central 7 mesures per reactivar el turisme, a través dels alcaldes que conformen l'aliança, de les poblacions de: Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, SalouSan Bartolomé de Tirajana (Maspalomas) i Torremolinos; i la secretaria tècnica del Instituto Tecnológico Hotelero (ITH). Les accions fan referència als àmbits: sanitari-protocol-data d'obertura, comunicació, coordinació i col·laboració, laboral, financer, fiscal i transport-connectivitat.

Per la seva banda, la ministra del Govern d’Espanya va fer referència als instruments que han de permetre obrir els territoris des d’un punt de vista sanitari i també va parlar dels indicadors que necessitaran per fer-ho, amb seguretat, d’una forma homogènia, a tot arreu.

Maroto, que defensa “treballar amb prudència, però anant fent passes”, va explicar que a nivell europeu es fa tot el possible per prendre les decisions més apropiades, seguint, sempre, criteris sanitaris per poder aportar seguretat al sector i als turistes, un element que esdevé clau per restablir la confiança en la destinació.

Finalment, cal dir que ja s’estan preparant touroperadors aeris i per carretera per quan arribi el dia “D”. Alguns d'ells han posat a la venda el seu programa i han tingut bones reserves, en pocs dies. Tanmateix, és la UE qui ha de donar autorització sobre la qüestió aèria; i les fronteres terrestres d’Espanya i Portugal són fonamentals per a la mobilitat per carretera i en tren.

Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT)

La Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) va néixer l’any 2017, gràcies a la iniciativa de 8 destinacions turístiques pioneres a Espanya: Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, Salou, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos.

Els objectius fonamentals són el tractament dels problemes que afecten al finançament dels municipis turístics i al compromís amb la digitalització de el sector, la sostenibilitat, l'accessibilitat, i la cooperació entre destinacions. La Secretaria Tècnica de l'Aliança està gestionada pel Instituto Tecnológico Hotelero (ITH).

 

Galeria d'imatges

REUNIÓ AMT SALOU MINISTRA MAROTO.jpeg

Document Actions