Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pilarín Bayés exhibeix escenes històriques de Salou en un mural

dimarts 24 octubre 2023

Salou exhibeix, des d’avui, un mural de peces ceràmiques pintades i cuites que reprodueixen, a escala, els dibuixos originals de la dibuixant i ninotaire catalana Pilarín Bayés, sobre la seva interpretació artística i històrica de la vila, on ella va estiuejar des que tenia 4 anys i fins als 19. La seva casa d'estiueig estava situada al bell mig del nucli antic, al número 8 del carrer Església.

El mural fa 2 metres d’alçada i 12,40 de llargada i romandrà instal·lat al porxo exterior d’accés a la sala de plens de l’Ajuntament, al carrer Advocat Gallego.

A banda de records personals seus, representa escenes de la història antiga de Salou, amb personatges ibèrics, romans i renaixentistes, i amb la figura del Rei Jaume I. Per exemple, del segle XX, mostra les casetes de bany de les platges, els antics pescadors i els xalets modernistes, amb un eix vertebrador i emblemàtic com és el passeig Jaume I. I del segle XXI, reflecteix, entre altres motius, el turisme i el moviment associatiu de Salou, amb els elements diversos de la cultura popular.

Document Actions