Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Pilarín Bayés obrirà el pregó de la Festa Major de Salou

Nombroses activitats populars, culturals i juvenils conformen un programa variat i novedòs

dimecres 20 octubre 2010

La Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, juntament amb l’Alcalde de Salou, Pere Granados, han presentat aquest matí el programa de la festa major del 30 d’Octubre que comptarà amb nombroses novetats culturals i populars.  Enguany, el pregó serà a càrrec de Pilarín Bayés que també presentarà el llibre ‘La Petita Història de Salou’, adreçada als infants que resumeix la història del Municipi.

La Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, ha explicat els diferents actes i horaris del programa. Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados, explicava que “aprofitarem la festa de la Segregació per presentar als ciutadans el nou Pavelló Esportiu Cap Salou que se situarà al carrer Fonoll de la Zona Estival i que tindrà un valor afegit per la ciutadania”. Els detalls del projecte es presentaran pròximament.

La Festa Major de Salou començarà aquest diumenge dia 24 d’octubre amb un campionat de dòmino ‘Open de Dòmino Vila de Salou’.  El dimarts dia 26 d’octubre a les 20 hores tindrà lloc el tradicional pregó, a càrrec de Pilarín Bayés. La coneguda il·lustradora i cronista de diverses poblacions catalanes presentarà també el llibre ‘La Petita Història de Salou’ amb text de Josep Maria Plana Roca. Es tracta d’un llibre adreçat a tots els públics, amb les seves tradicionals il·lustracions. Es tracta d’una cronologia de la història dels salouencs explicada de manera divertida i gràfica des dels orígens grecs fins l’actualitat. El llibre es repartirà entre els assistents el dia del pregó i per les escoles de la ciutat per tal que tots els nens el pugin consultar.

Seguidament al pregó, s’encendrà la traca que marcarà l’inici de les celebracions. Un altra dels actes destacats arribarà el dijous, dia 28 d’octubre, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, on tindrà lloc l’acte de presentació del llibre, Joves Emprenedors de Salou, editat per l’àrea de Promoció econòmica i l’Àrea de Comerç de l’Ajuntament de Salou.

El mateix dissabte 30 d’Octubre, al Parc de l’Ajuntament, hi haurà una Gran Paella Popular. El preu serà de 2 euros pels salouencs empadronats a Salou i de 4 per a les persones de fora del municipi. La recaptació de la Paella anirà destinada a Càritas. 

El mateix dia també hi haurà música amb el concert de Festa Major on actuarà l’Orquestra Oceànic, i comptarà també amb activitats per nens i joves a la Masia Tous. El diumenge 1 de novembre clouran les activitats també amb actes adreçats als més petits i activitats de caire popular com III la Pedalada o la  III Caminada, actuacions de colles castelleres o teatre a favor de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou. Les celebracions finalitzaran amb la Nit de Hallowen amb passatge del terror a càrrec de l’Associació Connectat Jove i Disco Terror-Party amb DJ Locals.

Granados ha remarcat també que “és tracta d’un programa complert, heterogeni i creatiu tot i que s’ha aplicat una reducció de la despesa fruit de l’actual política de contenció i austeritat de la política del Govern municipal”.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions