Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Planten escultures monumentals de Clemente Ochoa al passeig Jaume I de Salou

dijous 09 juliol 2009

El passeig més emblemàtic de la capital de la Costa Daurada, escenari fins el 8 d'agost d'una exposició de vuit peces monumentals d'acer inoxidable


El consistori de Salou ha apostat per afegir els tradicionals atractius que l'urbs ofereixen als seus nombrosos visitants de tot el món, exposicions monumentals d'alt interès artístic com a aquesta, que surten a la trobada del transeünt. El divendres 10 de juliol, a partir de les 20.30h l'escultor, acompanyat de l'alcalde de la ciutat, Pere Granados; la regidora de Cultura, Isabel Aguilera passejaran per la zona.

A partir d'una sòlida formació acadèmica i al llarg de la seva trajectòria extensa i brillant, l'escultor navarrès establert a Catalunya, Manuel Clemente Ochoa (Cascante, 1937) ha evolucionat des de plantejaments clàssics i successivament expressionistes i orgànics per assolir a través de l'estilització antropomòrfica una abstracció personal. L'ésser humà és el referent fonamental de la seva obra, al·ludint tant al seu vessant físic molt especialment a la seva capacitat dinàmica com a l'anímica, evocant sentiments i emocions.

Encara que l'autor ha conreat l'escultura en totes les dimensions i tècniques, és a la seva obra monumental, -repartida per tota la península, les Canàries, Andorra, França i Itàlia on millor s'aprecia, segons assenyala la comissaria de la mostra, Dra. Raquel Medina, aquesta espècie de cinetisme abstracte que caracteritza la seva obra des de finals dels 80, la seva particular evasió del terra per envair l'espai amb formes que semblen traços, arabescos, o signes dibuixats a l'aire. Configuracions d'aèria gestualitat l'energia intrínseca de la qual sembla aprofitar l'empenta del vent per mantenir-les sense gravetat en l'aire; encara que en altres casos les formes es buiden i repleguen en si mateixes empresonant un espai d'intimitat entre elles.

L'envergadura d'aquest conjunt monumental d'obres d'acer inoxidable (més de 6 metres la més alta) al la seva ubicació en l'espai obert propicien la seva adaptació en entorn del reflectir a la seva superfície els canvis de llum al llarg del dia, els núvols o el cel radiant amb els encegadors raigs del sol. Semblen convidar al transeünt a envoltar-les per gaudir dels seus perfils, buits i volums des de les seves infinites perspectives.

Document Actions