Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Política de fets consumats

dimarts 12 abril 2005

Una vegada més, l'equip de govern del nostre ajuntament menysté a tot aquell que en discrepa i, en lloc de diàleg, aplica una política de fets consumats.
De fet, aquesta manera de fer provoca a qui la practica el veure recompensats els seus pocs escrúpols, com a mínim, a curt termini. Certament, aquesta gent no s'avé a raons quan alguna cosa els porta de cap, i s'arriben a creure que estan per sobre de tots, fent i desfent.
L'últim detall d'aquest despropòsit és la petició per part d'una coneguda empresa d'autobusos d'instal·lar unes guixetes a la via pública amb la intenció de disposar de punts propis d'informació i venda de bitllets.
Com és evident, aquesta petició ha d'esser mereixedora d'estudi i seguir una sèrie de passos legals abans de ser aprovada o rebutjada. I així es va fer: durant cert temps se'n va parlar a la corresponent comissió informativa d'aquesta possibilitat.
El cas és, però, que va trobar una forta oposició, pràcticament de part de tota la comissió, donat que accedir a les pretensions de l'empresa comporta la instal·lació durant cert temps d'elements pertorbadors a la via pública i, fins i tot, es van mencionar altres problemes, com la competència deslleial que significarà, respecte a agències de viatges que també fan el mateix, poder despatxar bitllets a Barcelona o a d'altres destinacions des d'aquests indrets situats a la via pública.
Comptant això, tot i l'informe favorable de la Regidoria de trànsit i transport va fer que el tema quedés «aparcat» fins a una nova ocasió ja que les discrepàncies ho feien aconsellable.
Ara, hem pogut comprovar com els regidors de l'equip de govern practiquen la política dels fets consumats. Ja no hi hauran més ocasions per discutir la instal·lació d'aquestes guixetes privades. Ja no cal. Com en els millors temps del despotisme, per allò de l'«ordeno y mando», podem veure com abans de tornar a passar el tema per comissió informativa, aquestes andròmines ja estan instal·lades a la via pública, segons sembla a falta del permís corresponent, que per això serveixen els fets consumats.
Passant a noves qüestions i tancant aquest espai, el grup municipal d'ERC, hores després de la manifestació de joves contra el feixisme, la valora molt positivament i agraeix l'actitud cívica mostrada als ciutadans, organitzacions i partits que hi van participar, alhora que lamenta la no assistència de qui ostenta la màxima autoritat municipal, menystenint els problemes dels més joves.

Document Actions