Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Presenten el Pla d'Acció Municipal 2007-2011

dimarts 04 desembre 2007

Els representants de les tres formacions polítiques que integren el govern: Pablo Otal (Renovació Democràtica de Salou), Salvador Pellicé (Convergència i Unió) i Antonio Banyeres (Partit dels Socialistes de Catalunya) van presentar dimarts passat, dia 27 de novembre, el Pla d'Acció Municipal 2007-2011 (PAM), un document fruit del treball, l'estudi, el diàleg i, per damunt de tot, és del consens entre tots els regidors que formen l'equip de govern municipal, segons van dir.

El PAM és la declaració d'intencions de l'actual equip de govern per als pròxims quatre anys. Un recull de les que han de ser les prioritats per aquesta legislatura i una mena de 'full de ruta' a partir del qual s'ha de guiar el treball del govern municipal de Salou. Aquest no és un document tancat ja que la inèrcia del dia a dia i l'evolució de les circumstàncies pot fer que el PAM evolucioni, amb vista a millorar-lo, pel bé de la ciutadania de Salou.

El Pla d'Acció Municipal abasta tota aquesta legislatura, independentment de la persona que ocupi l'alcaldia. La voluntat, a l'hora de redactar-lo ha anat més enllà de l'horitzó de l'any 2011, conscients que algunes de les propostes que es contemplen no podran finalitzar-se durant aquesta legislatura i la seva execució anirà més enllà de l'any 2011. S'ha treballar però amb clau de futur per definir el model de ciutat que els ciutadans de Salou es mereixen.

El PAM fa un incís especial en les polítiques socials, amb una clara aposta per l'ensenyament, la sanitat, la participació ciutadana i els equipaments cívics i culturals. Salou ha estat fins ara, una ciutat amb un teixit associatiu ric, però que per la seva evolució demogràfica i les seves característiques socioeconòmiques, ha tingut difícil el trobar eines de cohesió entre la societat civil, i aquesta és una feina important a fer. Per això, apost per dotar la ciutat i les seves urbanitzacions d'espais de trobada, llocs d'intercanvi, on compartir idees, projectes, activitats, on fer-hi Salou, en definitiva.


En matèria d'ensenyament, es contemplen un total de 12 accions concretes. Amb l'objectiu de dotar Salou d'una àmplia oferta d'ensenyament públic. El principal criteri que s'ha seguit és la descentralització dels equipaments i, per tant, distribuir-los per diferents indrets del terme municipal per tal de reequilibrar territorialment l'oferta educacional de Salou.

L'objectiu de l'equip de govern és incrementar notablement les llars d'infants a Salou amb la construcció d'un nou equipament cada any, amb la voluntat de donar servei a tot el terme municipal.

Pel que fa referència a l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), l'Ajuntament de Salou ha iniciat converses amb l'Ajuntament de Cambrils per tal d'unificar els respectius projectes d'EOI, i en lloc de dos centres, construir-ne un de gran, amb més capacitat i una més gran oferta acadèmica. La nova EOI es construirà en uns terrenys pròxims al Vial de Cavet, per tant, amb unes bones comunicacions, i d'aquesta forma, podrà oferir servei als municipis de Salou, Cambrils i Vila-seca.

L'apartat d'equipaments recull un total de 23 actuacions en diferents àmbits. Amb aquestes actuacions, des de l'equip de govern es vol fer un salt qualitatiu en els serveis que rep la ciutadania per part de l'Ajuntament. Aquestes actuacions es realitzen amb una clara voluntat de reequilibrar el terme municipal.

D'altra banda, s'ha dissenyat un pla d'actuació per tal de dotar el terme municipal, durant la present legislatura, d'un total d'11 noves zones d'aparcament públic, repartides per tot Salou. Aquestes 11 zones significaran en el termini de 4 anys, un nombre de 2.500 places d'aparcament distribuïdes de forma estratègica.

Amb aquest ambiciós pla d'aparcaments amb la seva distribució es pretén equilibrar el dèficit de places a alguns indrets del terme municipal i al mateix temps, oferir places d'aparcament als accessos al municipi i d'aquesta forma descongestionar la xarxa viària local.

A aquestes actuacions cal afegir-hi, les obres a diversos carrers i els treballs de sanejament previstos.

Document Actions