Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Prevenir el malbaratament alimentari o reutilitzar mobles i objectes, propostes de Salou en la Setmana Europea de la prevenció de residus

Al llarg d’aquesta setmana es desenvolupen diferents activitats dins la campanya per evitar generar residus

dimecres 21 novembre 2012

La regidoria de Salut Pública i Qualitat Ambiental de l’Ajuntament de Salou col·labora directament aquesta setmana amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2012 on hi ha implicades fins a 34 regions de 20 països i que s’allarga des del 17 al 25 de novembre. Salou hi participa activament amb diverses accions una d’elles ha estat una campanya de prevenció del malbaratament alimentari en col·laboració amb Càritas i el Banc dels Aliments. En aquest sentit, s’ha fet una campanya d’informació als supermercats i grans superfícies per tal de prevenir el malbaratament alimentari i la generació de residus orgànics. D’aquesta manera els voluntaris de Càritas aprofiten i passen a recollir aquells excedents i aliments que estan a punt de caducar, i que per imperatiu empresarial estan obligats a retirar de les prestatgeries de venda al públic. A més també es pretén estalviar en la generació de residus amb una reutilització i un reaprofitament dels mobles i altres objectes. “Es tracta de donar la possibilitat al ciutadà d'aprofitar aquells objectes que altres ciutadans ja no necessiten, i que són portats a la deixalleria o recollits pel servei de recollida de voluminosos,com poden ser mobles, electrodomèstics, cadires, taules, somiers, sofàs, etc, i que pel seu bon estat de conservació poden ser reutilitzats per tenir una segona vida útil”, assegurava el regidor de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual. Aquells que desitgin  més informació i fer ús del servei poden trucar al servei municipal de recollida al 902 430 971.

 

Estalvi en paper

Altres accions que s’han iniciat i que pretenen donar els seus fruits amb un important estalvi de paper van encaminats a la implantació de models telemàtics a l’administració, és a dir, potenciar l’administració electrònica. Així, des de diferents departaments de l’Ajuntament s’han impulsat un seguit d’accions encaminades a reduir l’ús del paper, aprofundint en sistemes telemàtics a l’abast de tothom que permeten una tramitació més eficient de les tasques administratives. Això suposa un gran estalvi de paper que se suma a una altra campanya  que des de l’Ajuntament i també a alguns centres escolars s’han instaurat i potenciat nous sistemes per la reutilització de paper usat, posant a l’abast dels treballadors i alumnes unes safates exclusives per dipositar i reutilitzar el paper “brut” per tal d’aconseguir el seu aprofitament a “dues cares”.

Finalment, una mostra itinerant sobre el procés d’autocompostatge i quins beneficis representa en quant a la prevenció de residus i un concurs d’idees per tal de potenciar la implicació dels més joves durant la setmana de la prevenció de residus entre els alumnes de secundària son altres activitats que es venen desenvolupant aquesta setmana. Per participar a aquest concurs cal enviar les propostes de forma telemàtica, utilitzant el correu electrònic o un qüestionari informàtic per evitar residus, tot indicant; títol, descripció, públic a qui s’adreça...Per participar cal enviar les propostes a mediambient@salou.cat indicant CONCURS IDEES + NOM.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

se.jpg
se.jpg

Document Actions