Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Prop de 300 adults s'apunten als nous cursos de català de Salou

dijous 25 setembre 2008

Gairebé 300 persones s'han apuntat als nous cursos de català per a adults que durant aquest primer trimestre s'impartiran a l'Oficina de Català de Salou, un centenar més que l'any passat per aquesta època. La responsable d'aquesta oficina, Marisol Solano, ha destacat l'èxit que ha tingut aquesta nova convocatòria de cursos feta pel Consorci per a la Normalització Lingüística a través de l'oficina i l'ha atribuït al 'boca-boca' dels antics alumnes.

Solano ha ressaltat, així mateix, les llargues cues registrades durant el període d'inscripció: 'El matí del primer dia ja vam fer un centenar de matrícules i enguany hem hagut d'obrir un curs més de nivell bàsic 1 que l'any passat i un grup de nivell inicial'.

La majoria dels alumnes seran no catalanoparlants que rebran classes presencials dels nivells bàsics; tot i que també n'hi ha catalanoparlants (uns 80) que faran cursos de nivells intermedis a distància i un curs de nivell de suficiència presencial.

Pel que fa a la procedència dels usuaris d'aquest servei, la responsable de l'Oficina del Català ha explicat que és molt variada. 'N'hi ha una vintena de senegalesos, una dotzena d'indis, tres paquistanesos, tres xinesos i una gran quantitat de sudamericans', segons ha precisat.

Als prop de 300 alumnes, caldrà afegir el nombre de persones que s'inscriuran als cursos de català per a col·lectius específics (per a la comunitat senegalesa i per a la gent gran), previstos per al mes de novembre; i a l'altre curs inicial de convocatòria general que es farà en el mateix mes.

Document Actions