Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Protecció Civil activa l’alerta de nivell 2: situació d’alt risc, per demà divendres, 29 de juny

La regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat i la regidoria d’Acció Social informen sobre consells bàsics per fer front a la calor, dirigits sobretot, a persones grans, malalts i infants

dijous 28 juny 2012

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat per demà divendres el nivell 2: avís d’alt risc per onada de calor, dins del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Onada de calor que s’allargarà fins dissabte, afectant des d’avui dijous amb més intensitat a les comarques de l’extrem sud i nord-est de Catalunya.

Per altra banda, també s’ha activat el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta degut al risc d’incendis forestals; per això durant els propers dies s’informa a la ciutadania que cal extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals per l’augment de les temperatures i així, poder evitar entre tots els incendis forestals.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat, presidida per Marc Alarcón, i la regidoria d’Acció Social, presidida per Pedro Lavilla, a més d’informar dels consells bàsics i necessaris per fer front a la calor: hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer, evitar sortir a les hores de més calor i evitar les activitats físiques intenses; vol també fer una crida per a l’atenció i la cura dels col·lectius més afectats per l’onada de calor ( gent gran, malalts i els infants).

D’aquesta manera si coneixeu gent gran o malalta que viu sola:

-Mireu de visitar-los un cop al dia.

-Han de beure molta aigua i sucs de fruita, encara que no tinguin set.

-Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Així com alguns dels consells per als infants més petits:

-Eviteu exposar-los a les radiacions directes del sol i, sobretot, eviteu que els toqui el sol directament sobre el cap.

-Eviteu sortir a passejar a les hores de més calor del dia, quan la radiació solar és més alta, entre les 12 del migdia i les 16h de la tarda. Si esteu a l’aire lliure busqueu sempre espais d’ombra.

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació, des de Protecció Civil es demana:

-Aviseu urgentment els serveis mèdics o el 112.

-Traslladeu-la a un indret més fresc.

-Doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals d’emergències.

Document Actions