Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Protecció Civil activa l’alerta de nivell 2: situació d’alt risc per onada de calor per demà, divendres 10 d’agost i es perllongarà fins el diumenge 12

Les regidories de Protecció Civil i Acció Social informen del risc d’incendi i sobre els consells preventius dirigits sobretot, a persones grans, malalts i infants

dijous 09 agost 2012

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat per demà divendres el nivell 2: avís d’alt risc per onada de calor, dins del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Onada de calor que s’allargarà fins diumenge 12 d’agost, es preveu un augment important de les temperatures a tot Catalunya i especialment a les comarques del sud. Durant aquests tres dies les temperatures es mantindran per sobre de l’habitual en aquesta època de l’any.

Per altra banda, també s’ha activat el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta degut al risc d’incendis forestals; per això durant els propers dies s’informa a la ciutadania que cal extremar les precaucions i vigilància a les zones forestals per l’augment de les temperatures i així, poder evitar entre tots els incendis forestals.

Degut a les actuals condicions meteorològiques i el risc potencial d’incendi forestal el departament de Protecció Civil de l’Ajuntament de Salou informa que s’han restringit els següents accessos als massissos forestals de les comarques tarragonines:

Muntanyes de Prades, Serralada del Montsant i Muntanyes de Tivissa i Vandellòs.

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat, presidida per Marc Alarcón, i la regidoria d’Acció Social, presidida per Pedro Lavilla, a més d’informar dels consells bàsics i necessaris per fer front a la calor coneguts per tots: hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer, evitar sortir a les hores de més calor i evitar les activitats físiques intenses; vol també fer una crida per a l’atenció i la cura dels col·lectius més afectats per l’onada de calor ( gent gran, malalts i els infants).

D’aquesta manera si coneixeu gent gran o malalta que viu sola:

Mireu de visitar-los un cop al dia.

Han de beure molta aigua i sucs de fruita, encara que no tinguin set.

Si prenen medicació, reviseu amb el seu metge si aquesta pot influir en la termoregulació i si s’ha d’ajustar o canviar.

Així com alguns dels consells per als infants més petits:

Eviteu exposar-los a les radiacions directes del sol i, sobretot, eviteu que els toqui el sol directament sobre el cap.

Eviteu sortir a passejar a les hores de més calor del dia, quan la radiació solar és més alta, entre les 12 del migdia i les 16h de la tarda. Si esteu a l’aire lliure busqueu sempre espais d’ombra.

Si trobeu alguna persona amb els efectes de la deshidratació, des de Protecció Civil es demana:

Aviseu urgentment als serveis mèdics o al 112.

Traslladeu-la a un indret més fresc.

Doneu-li aigua, mulleu-la i venteu-la, fins que arribin els professionals d’emergències.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Consells_ona_de_calor.jpg
Consejos_ola_de_calor.jpg
Consells_ona_de_calor.jpg
Consejos_ola_de_calor.jpg

Document Actions