Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries desembarquen a la Festa del Rei Jaume I

dimarts 01 setembre 2015

El grup ebrenc recrea un divertit espectacle musical inspirat en la seua popular Taverna di Enrico: l’Hostal d’en Bernat

A la Salou de l’any 1229 hi havia un mallorquí, de nom Bernat de Melis, a qui tothom atribuïa la condició de fill bastard del Rei Don Jaume. Bernat regentava un hostal molt popular on donava protecció a qui s'amagava dels horrors de la guerra o de la persecució, davant la imminent arribada del rei per iniciar la conquesta de Mallorca.

Aquesta ficció històrica  és l’argument de l’espectacle que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries portaran aquest cap de setmana (del 4 al 6 de setembre) a la Festa del Rei Jaume I a Salou. El muntatge està molt inspirat en la Taverna di Enrico de la Festa del Renaixement i tindrà la seua seu al recinte de la Torre Vella, on el grup ebrenc oferirà un total de 9 representacions, acompanyats dels actors Isaac Morera, Laia Oliveras i Vicky Alvelo, el clown Eusebi Morcillo i el músic cambrilenc Jordi Martí.

Responsables de Cultura de l’Ajuntament de Salou, després d’haver assistit diverses vegades a La Taverna di Enrico, s’han esforçat en què els Quicos adaptessin el seu popular espectacle a una nova ubicació i un nou context històric que tindrà canvis obligats, tal com reconeix Arturo Gaya, portaveu del grup: “A la festa del Renaixement juguem amb uns temps de concòrdia entre àrabs, jueus i cristians, i ara en canvi a Salou hem d’afrontar una època en la qual els cristians anaven a conquerir Al-Mayurka. Just uns 300 anys abans i enmig d’una més dura edat mitjana.”

Per la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodriguez, "es un gran honor tenir una gran companyia actuant a Salou com son els Quicos, molt reconeguts i amb una gran trajectòria com indica el Premi Nacional de Cultura 2015".

SESSIONS:

4 de setembre: 19:00, 21:00 i 22:30.

5 de setembre: 18:00, 22:30 i 24:00.

6 de setembre: 19:00, 21:00 i 22:30.

VENDA D’ENTRADES: (10€) al Departament de Cultura de l’Ajuntament, al Patronat de Turisme i a taquilla abans de l’espectacle. Aforament limitat.

Reserves per telèfon: 977309217.

Galeria d'imatges

hostal.jpg
Cartell_publicitari_lHostal_den_Bernat_copia.jpg

Document Actions