Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Quim Nin destaca la potència turística de Salou en el pregó de les Nits Daurades i xifra l’increment de visitants d’un 10% més respecte del 2015

dimarts 09 agost 2016

 

La capital de la Costa Daurada ha encetat aquesta nit la festa major d’estiu amb pluja, la qual ha deslluït una part dels actes d’inici com el pregó les Nits Daurades


El secretari general del Departament de Presidència del Govern de la Generalitat ha fet un pregó glossant numèricament què significa Salou avui però també instant a gaudir-ne ben profundament

 

El Xalet Torremar ha estat l’escenari aquest vespre de l’inici de les festes de les Nits Daurades. En aquest marc -i amb la pluja com a teló de fons- a peu de passeig Jaume I el pregoner triat per a l’ocasió ha estat Quim Nin, actual Secretari General del Departament de la Presidència de la Generalitat i ex delegat del govern de Tarragona. Nin, qui s’ha mostrat molt ‘honrat’ per la invitació i s’ha definit com “un veí del Camp de Tarragona enamorat de la Costa Daurada”. Però entrant en matèria, el pregoner ha posat dades damunt la taula per “repassar la realitat d’èxit com a capitalitat turística”, com ara que “disposeu de més de 66.000 places turístiques repartides en 35.923 places en hotels, que representen un 11% del total de places que hi ha a Catalunya, 1.403 en apartaments turístics, 7.328 en càmpings. I 21.780 habitatges d’ús turístic. Representeu el 32% de l’oferta turística de la província de Tarragona i el 36% de tota la Costa Daurada” a més d’afegir que “l’any passat us van visitar més de 1.705.000 turistes que van comportar un total de 6.932.000 pernoctacions. Aquesta xifra representa un 38.49% de tota la Costa Daurada. I en el que porteu d’any, fins fa quinze dies, ja havíeu rebut més de 828.000 turistes que han generat 3.310.000 pernoctacions, xifra que representa un increment del 10% en relació al mateix període de l’any 2015”.

Però Nin, més enllà de les dades actuals també s’ha volgut referir al passat del municipi i fins a l’evolució cap a un municipi de sol i platja i primer indret d’estiueig i fins a arribar a la potencialitat turística actual basada en la família i on els aragonesos o navarresos, a més de la varietat d’estrangers passen per Salou. Nin ho ha fet de manera més concisa a causa de la pluja que no ha parat de caure des de dos quarts de nou.

El convidat, també ha parlat del nou complex que s’ha de desenvolupar en el marc del CRT afirmant que “des del Govern de Catalunya hem sentit molt l’alè de l’acompanyament en salvar aquest projecte estratègic no només per Salou, la veïna Vila-seca, o el Camp de Tarragona. I ho agraïm ben sincerament. No podem fallar en la feina que ens toca ni defallir en la captació d'unes inversions que han de fer que el progrés no s’aturi en aquestes contrades”.

 

Per la seva part, l’alcalde Pere Granados, ha donat la benvinguda al públic i autoritats –entre ells el conseller d’Interior, al vicepresident de la Diputació o l’alcalde de Reus i regidors, entre d’altres- en un moment en què “Salou es converteix també en un gran escenari de la festa, l’exultació i la plenitud, per acompanyar les vacances i les activitats lúdiques dels nostres visitants; que durant aquests dies d’agost tindran l’oportunitat de compartir i viure amb nosaltres una manifestació festiva on, també, a través dels elements tradicionals i populars, projectarem la nostra identitat i riquesa cultural”. El batlle també ha volgut agrair a Nin que hagi acceptat ser el pregoner, tot destacant els llaços especials d’unió. “Ha estat un polític de les nostres comarques que sempre ha estat sensible i atent a la realitat salouenca i a les seves demandes. Una persona que sempre ha estat disposat a col·laborar, des de la seva posició institucional, perquè Salou pugui assolir i desenvolupar els seus principals projectes de ciutat; i per això vull reiterar-li el meu agraïment per haver fet costat al progrés, la prosperitat i la modernització de Salou”.

En acabar els parlaments, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, junt amb el batlle han lliurat una placa commemorativa de l’acte i també una figura de Jaume I. Posteriorment s’ha encès des del balcó del Xalet Torremar la traca que marca l’inici de les Nits Daurades. La Nit del Foc ha quedat suspesa per la pluja i es traslladarà al cap de setmana.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

peque.jpg
P1270981.JPG
P1270959.JPG
P1270995.JPG
P1270981.JPG
P1270996.JPG

Document Actions