Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

RECOMANACIONS DE L'OMIC DE SALOU SOBRE ELS NÚMEROS DE TARIFICACIÓ ADDICIONAL 803, 806, 807, 907

divendres 23 abril 2004

Davant l'elevat nombre de consultes i reclamacions rebudes a l'OMIC referents a números de tarificació addicional (803, 806, 807, 907,'), per part de consumidors del municipi, hem cregut adient informar-vos de les mesures a prendre per evitar enganys i facturacions telefòniques no desitjades, derivades de trucades o connexions a Internet a aquests números.

RECOMANACIONS

 Vigileu abans de trucar a telèfons amb aquest prefix, ja que ofereixen serveis d'informació o entreteniment a un cost de trucada elevat, des de 0,22 ' /minut fins a 3,45 ' /minut.

 Podem obtenir aquests tipus de serveis trucant a aquests prefixos ja sigui per telèfon (803, 806 o 807) o a través d'Internet (907) en accedir a determinades pàgines web.

 Desconfieu dels anuncis que ofereixen premis, regals o treball on apareix un telèfon amb aquest prefix.

 Desconfieu de les empreses que truquen a casa dient que tenen un paquet, premi o oferta per vosaltres i que per aconseguir-la heu de trucar a un número 803, 806, 807.

 Teniu dret a sol·licitar de la vostra companyia telefònica la desconnexió a aquests tipus de serveis.

 Si decidiu trucar a aquests telèfons, us han d'informar del preu màxim del minut de la trucada. Talleu la connexió si detecteu que us dilaten la trucada de manera deliberada.

 Vigileu els missatges de text que us envien si els heu de contestar trucant a un telèfon amb prefixos 803, 806 o 807, ja que el cost de la trucada és més car.

 Si esteu en Internet, manteniu visible el node o número telefònic que empreu durant la connexió, així podeu saber quan ho feu a través d'un telèfon amb prefix 907.

 Precaució amb la publicitat a Internet. Extremar la precaució amb la publicitat en fons d'escriptori, pàgines de contingut eròtic, lógos, cançons'
S'ha comprovat que un sol 'clic' en el baner es suficient per a què s'executi un programa que canvia 'la connexió a redes' de l'ordinador, s'instal·la en l'escriptori i en la 'barra de herramientas', i automàticament et redirecciona a un número 907 de tarificació addicional.

 Si navegueu per Internet, llegiu les indicacions que apareixen quan accediu a determinats tipus de serveis i no us descarregueu programes o continguts dels quals no tingueu la certesa de la seva procedència, ja que us podeu connectar, sense saber-ho, a un telèfon amb prefixos 907.


Martina Fourrier Martinez
Regidora de Comerç, Consum i Mercat

Document Actions