Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Rècord absolut de donacions a la Marató de Sang de Salou

dimarts 24 novembre 2009

Un total de 595 donants han passat pel TAS aquest dissabte al llarg de les 12 hores de marató

Salou ha celebrat amb un èxit rotund la 6ª Marató de donació de sang amb 595 donacions; 531 acceptades i 64 oferiments de persones que han volgut mostrar la seva solidaritat donant sang. Es tracta d'una xifra més que rècord respecte l'any passat quan es van enregistrar 382 donacions. L'objectiu d'aquesta iniciativa, que any rera any, té com a escenari el Teatre Auditori de Salou, és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre l'hàbit de donar sang, captar nous donants i aconseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada. De fet, al llarg de les 12 hores es va enregistrar un moviment molt elevat de persones que van voler participar en la jornada festiva, gràcies a la implicació també de la societat civil salouenca que van muntar tot tipus d'activitats d'oci i lleure; i les quals han rebut un reconeixement per part de l'Ajuntament de Salou i el Banc de Teixits i Sang. La Regidora de Salut Pública, Montserrat Porter, ha agraït la solidaritat de tots els salouencs per la 'boníssima resposta que hem tingut en aquesta marató amb més donants que mai'.
Cal recordar que aquesta marató de Salou també ha servit per a fer una crida a possibles donants de medul·la òssia pel nen de 6 anys Joel Rodríguez, veí de Vilafortuny que necessita un trasplantament de medul·la. En aquest sentit, es van apuntar fins a 59 possibles donants interessats en ser donants, en cas que les proves de compatibilitat així ho determinin.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, per la seva part ha explicat que: 'des del govern sempre hem donat suport a les iniciatives i activitats altruistes i humanitàries que tenen per objectiu la millora de les condicions de vida i la salut dels altres, i així ho continuarem fent'. A més Granados ha dit que: ' Salou es un municipi solidari com ja ho ha demostrat aquest cap de setmana i des d'aquí demano que ho sigui sent'.

Document Actions