Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Recta final en la construcció de la ludoteca infantil ‘Estació del Carrilet’

L’alcalde, la regidora d’Infància i Joventut i tècnics municipals realitzen una visita a l’obra per veure l’estat dels treballs que pugen a 750.000 euros

dimecres 01 desembre 2010

Amb la voluntat d'atendre les necessitats de la població infantil en l’educació en el lleure i afavorir el desenvolupament comunitari i cívic la regidoria d’Infància i Joventut està executant la remodel·lació de l’antiga estació del tren entre Salou i Reus, anomenat popularment com "el Carrilet".  Es tracta d’un espai on abans s’hi ubicava el Punt d’Informació Juvenil. Es preveu que a principis de gener – i després de qusi set mesos d’obres- estiguin enllestits els treballs de renovació i adequació dels espais existents, habilitant-los per al seu ús com a sales d'activitats lúdiques i dedicació de la infància, així com els serveis complementaris de gestió, atenció a la família i espais per als docents i monitors.

“Tota la intervenció va encaminada a convertir l'edificació i la plaça dels voltants en un espai integral i adequat destinat a l'educació i atenció a la infància”, explicava la regidora Júlia Gómez, en la seva visita a les obres del centre.

El projecte proposa, a més, la revaluació de la forma exterior de l'edifici que es manté donada la seva importància històrica; a més de potenciar l'espai annex i adherit a l'edifici original, producte de reformes anteriors on s’ha creat una gran sala polivalent amb molta lluminositat on s’hi duran a terme activitats monitoritzades per a la primera infància. “En aquest espai mateix també hi enclavarem la seu del Club Xic’s”, ha apuntat Gómez. A la segona planta s’hi destinarà una aula d’estudi a més d’una biblioteca infantil i jocs educatius per a nens i nenes de més edat. Tot el centre ha estat dissenyat per a la confortabilitat dels més menuts que podran gaudir de la ludoteca monitoritzada junt amb les seves respectives families.

Amb la reforma que s’està duent a terme i que ja arriba a la seva recta final recupera -en la mesura del possible- la cara interior de les façanes, com a element arquitectònic de relleu en un edifici catalogat pel seu valor històric per a Salou. “Hem volgut conservar el tipisme de l’edifici però donant-li un aspecte molt més modern”, comentava l’alcalde Pere Granados.

Cal recordar que el ferrocarril entre Reus i Salou es va inaugurar el 23 de juny de 1857. La societat explotadora d’aquest ferrocarril de via estreta era la Compañia Reusense de Tranvias SA. La ubicació de l’estació del carrilet, a tocar del ferrocarril, facilitava el transbordament de les mercaderies que arribaven per aquesta línia ferroviària, destinada a la veïna ciutat de Reus. El 10 de novembre de 1975 va circular el darrer tren del Carrilet.

La superfície útil total de l’edifici és de 280 metres quadrats i el pressupost de l’obra puja a poc més de 750.000 euros. El projecte també preveu la remodel·lació dels espais exteriors adjacents a l'antiga estació, amb una intervenció important a la plaça del Carrilet que ja s’ha dut a terme en part però que preveu continuar incidint en la millora de l’espai per a jocs infantils i la creació d'una zona de joc amb cistelles de bàsquet i la conservació dels elements ferroviàries existents com és la via i la plataforma de gir de màquines i vagons de l'antic tren. A més, també es millorarà la vegetació i arbrat existent, així com el mobiliari urbà i les fonts ornamentals.

Galeria d'imatges

DSC03101.JPG
DSC03103.JPG

Document Actions