Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Representants de diversos municipis celebren a Salou una jornada de treball de la Red Española de Ciudades Educadoras

divendres 25 abril 2008

L'Ajuntament de Salou ha acollit avui una jornada de treball de la 'Red temática Multiculturalismo y Educación', un grup de treball compost per una quinzena de consistoris, membres de la Red Española de Ciudades Educadoras (RECE). En aquesta jornada, hi han participat representants dels ajuntaments de Rivas Vaciamadrid, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Vic. En representació del consistori salouenc, hi ha estat presents, en concret, el regidor de Cultura i Ensenyament, Paco Gaya; el tècnic municipal d'aquest departament, Joan Casals; i la coordinadora de Cultura i Ensenyament del mateix ajuntament, Esther Puig

Durant el període 2008-2009, els objectius principals d'aquest grup són compartir experiències d'avaluació i criteris sobre com avaluar les actuacions educatives municipals dirigides a persones immigrants.

Amb aquesta finalitat, cadascun dels representants que han assistit avui a la jornada de treball celebrada a Salou ha donat a conèixer les actuacions que s'estan duen a terme en les seves localitats relacionades amb aquesta temàtica: Granollers, 'Teatre Social al Congost'; l'Hospitalet de Llobregat, 'Expressió artística. Estratègies per a la convivència en l'aula; Rivas Vaciamadrid, 'Programa d'espanyol per a immigrants i/o servei jurídic per a immigrants; Sant Boí de Llobregat, 'Decàleg de bones pràctiques en les activitats lúdico-esportives'; Sant Cugat del Vallès, 'Projecte d'acollida a joves reagrupats'; Vic, 'Tallers de famílies'; i Salou; 'Espai Família i Entorn'.

El projecte 'Espai Família i Entorn' pretén crear un espai de comunicació, relació i suport mutu entre la gran diversitat de les famílies presents en els centres educatius del municipi (de 0 a 16 anys), que facilitin l'acció educativa de les mares i pares en l'àmbit familiar, i la seva participació en les activitats educatives dels centres. Per això s'han constituït cinc grups estables de 10-12 famílies que es reuneixen periòdicament per dur a terme diferents activitats: sessions a partir de tòpics a proposta dels mateixos pares, sessions monogràfiques impartides per un professional especialista i tallers d'aprenentatge. Aquest projecte s'emmarca dins del Pla Educatiu d'Entorn, una iniciativa de cooperació educativa entre el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Salou que té com a objectiu bàsic la implicació de tots els agents educatius en la promoció i ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i la cohesió social.

La RECE està integrada per tots els municipis espanyols membres de la Asociación Internacional de Ciudades Educadoras (AICE), actualment prop de 200 localitats. Aquesta agrupació de ciutats es proposa treballar conjuntament aquells temes d'interès comú.

Document Actions