Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Rosendo: ‘Sóc un camaleó musical, experimento amb tot tipus de música’

diumenge 13 agost 2023

  • Rosendo passeja el seu nom artístic per tot arreu amb orgull, perquè es diu igual que el seu avi, a qui recorda amb infinita estima. Aquest jove salouenc, nascut el 1988 i arribat des de Jaén als 3 anys, era conegut abans com 'Rosi' i havia cantat amb dos grups musicals que assoliren milions de reproduccions amb diversos temes musicals, fa alguns anys: Latin Spain i Ander & Rosi.

 

P: Abans vostè era conegut com Rosi, però ara es fa dir Rosendo.
R: Sí, el fet de dir-me Rosi em comportava alguns problemes a l’hora de distribuir música, perquè hi havia molts artistes que s’ho deien. Per això, i també com a homenatge al meu avi, vaig pensar en canviar-me el nom.

P: Com va començar en el món de la música?
R: Jo tenia 5 anys i era el meu aniversari. La meva mare em va dur a una jogueteria de Reus i em va dir: ‘Escull el regal que vulguis’. Vaig mirar per tot arreu i en un prestatge vaig veure una guitarra espanyola. Me’n vaig enamorar... i allà va començar tot. Jugava amb el meu germà i ‘tocàvem’ cançons d’Estopa i Paco de Lucía. Se’m donava bé! El destí va fer la resta… Encara conservo aquella guitarra!

P: Vostè ara treballa en solitari, però ha format part de dos grups musicals.
R: Sí, he estat component de dos grans grups. Amb Latin Spain vam tenir una cançó que va assolir més de 2 milions de reproduccions. Més tard, vaig fer duet amb Ander, amb el que tenia força connexió. Vam crear diversos temes que també van tenir molt d’èxit.

P: Quines cançons van triomfar?
R: Han triomfat cançons com “El Rey de la Tarima", amb el primer grup. I amb l’Ander, “La conocí bailando” (1 milió de reproduccions); “No voy a llorar” (9 milions); i “Nadie como yo te quiere” (500.000). Jo era un desconegut que anava en bicicleta pels carrers de Salou i arrel dels èxits la gent em va començar a aturar i em demanaven fotos. Va ser brutal!

P: Com va ser que es va decidir a cantar en solitari?
R: Amb el pas dels anys, l’Ander i jo vam decidir separar-nos per continuar en solitari, perquè teníem interessos diferents, però continuem sent bons amics.

P: Parli’m dels seus projectes musicals.
R: Ara mateix tinc una cançó que es titula “Soltero”, que va tenir molt bona acceptació l’any passat, amb 20 mil reproduccions a Youtube. També canto una batxata que es titula “Ya no quiero ser tu amante”, que em feia molta il·lusió treure-la perquè també m’agrada el món del ball.

P: Quins estils treballa?
R: Ara mateix, els meus estils preferits són la batxata, la salsa i el reggaeton. M’autodefineixo com un camaleó musical perquè m’agrada tot tipus de música i experimentar amb ella. És una benedicció poder compartir amb la gent qualsevol estil.

P: A més de cantant, és compositor?
R: Sí, quan em vaig iniciar en el món musical feia molt bones lletres i vaig introduir-me, també, en el món instrumental. Amb el temps, em vaig convertir en un bon productor i fins i tot vaig fer treballs per a altres cantants. Ara faig les cançons des del principi fins al final, jo sol, i tinc el meu propi estudi de producció.

P: En què s’inspira quan canta?
R: Canto sobre les coses que m’han passat a la vida i sempre intento introduir pinzellades positives, en qualsevol experiència que hagi viscut.

P: Quis són els seus objectius, ara?
R: Tinc moltes metes, una d’elles és llançar una cançó al mes. I un altre propòsit és que la gent canti les meves cançons quan actuo dalt de l’escenari. Poder-los ajudar a passar una bona estona o a canviar la seva forma de pensar.

P: Què significa per a vostè actuar a les Nits Daurades?
R: Aquesta serà la meva segona vegada. La primera va ser amb Latin Spain. M’agrada actuar a Salou perquè és la meva gent i no hi ha res millor que això. Jo vinc de Salou, he crescut aquí i el meu cor és aquí. Aquest és el meu poble. En fan molta il·lusió les Nits Daurades i veig un canvi brutal en la promoció dels artistes locals, perquè hi ha molt de suport per part de l’Ajuntament. És molt important que ens donin veu i que la gent ens escolti. Estic molt content.

Document Actions