Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Rubén López Pulido, pregoner de les Nits Daurades: 'Salou i els salouencs són essencials en la vida dels irlandesos'

dilluns 08 agost 2022

La lectura del pregó ha donat el tret de sortida, avui dilluns, 8 d’agost, a la Festa Major d’Estiu de Salou 2022, als jardins del Patronat Municipal de Turisme, al Xalet Torremar; i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i la Corporació al complet; a més d’altres autoritats i personalitats del territori

En el seu discurs, l’alcalde ha assenyalat que Salou és ‘lloc de vacances, de visita, de lleure i d’entreteniment, de sensacions i de vivències, de diversitat, de somnis i de felicitat; obert a tothom i sense excloure ningú’

Per la seva banda, el pregoner ha posat de relleu el vincle 'fortíssim' entre el municipi salouenc i Irlanda, assenyalant que 'Salou és destinació líder de sol i platja'

 

Salou ha donat inici, oficialment, avui dilluns, 8 d’agost, al vespre, a la programació de les Nits Daurades, que se celebren al municipi, fins al proper dilluns, 15 d’agost.

La lectura del pregó, que ha tingut lloc al Patronat Municipal de Turisme, al Xalet Torremar, ha anat a càrrec del director general de l’Oficina de Turismo de España a Dublín, des de l'any 2019, Rubén López Pulido.

A l’acte institucional, hi ha estat present l’alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i tota la Corporació al complet; a més de les Pubilles i l’Hereu de Salou; la família del pregoner; i altres autoritats i personalitats del municipi i del territori.

L’alcalde, en el seu discurs, ha parlat d’allò que significa per Salou la celebració de les Nits Daurades, una festa que, ha assenyalat, “ens fa adonar que mantenim les forces necessàries per continuar essent un municipi acollidor i hospitalari”. I ha afegit que Salou és “lloc de vacances, de visita, de lleure i d’entreteniment, de sensacions i de vivències, de diversitat, de somnis i de felicitat; obert a tothom i sense excloure ningú”.

En aquest sentit, també ha manifestat que “les Nits Daurades esdevenen un bon moment per donar la benvinguda a tothom que ens visita; i on poder expressar la nostra disposició a fer de la seva estada uns moments únics i especials”.

Així mateix, Pere Granados ha agraït “l’esforç col·lectiu” de les entitats, així com de professionals, i dels sectors econòmics i empresarials, pel “seu dinamisme i la seva capacitat d’iniciativa; i, molt especialment, la seva fermesa per seguir endavant”, atès que “és el millor actiu i esdevé la força i la determinació que té Salou”.

Per últim, l’alcalde ha donat la benvinguda a Rubén López Pulido, pregoner d’enguany, de qui ha dit que “és un referent del turisme al nostre país”.

 

El pregó de Rubén López Pulido

Rubén López Pulido, nascut a Aranjuez, ha estat director general de Turisme Sostenible i cap de Publicitat Global de Turespaña; i cooperant i director de Comunicació de l'Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID). També, és Premio Nacional de Ingeniería Naval; i va treballar per a Nacions Unides, a Londres i Roma, on va escriure un llibre marítim sobre com evitar naufragis, i va col·laborar en el disseny de barques de pescadors, després de la destrucció causada pel tsunami de l'Índic, al 2004.

El pregoner ha iniciat el discurs posant de relleu la importància de la relació i el vincle entre persones de Salou i Irlanda, assenyalant que “Espanya és la principal destinació d'Irlanda”, i “Salou és líder de sol i platja”.

Ha assegurat que els irlandesos “prefereixen la calidesa del salouenc: la seva diversitat, cultura, gastronomia i proximitat”; i que “busquen un producte familiar 'premium', accessible, sostenible i a bon preu”.

D'altra banda, el pregoner ha parlat de “l'espectacular recuperació turística”, després de la pandèmia, gràcies a la coordinació de l'Oficina de Turespaña a Dublín, amb l'alcalde Pere Granados, l'Agència Catalana de Turisme i representants del sector turístic, provincials i municipals de Costa Daurada. “Ens vam avançar”, ha dit, “amb un visionari pla de mitigació de la caiguda del turisme rus, amb la finalitat de cobrir aquell buit i captar turistes de mercats alternatius, com Irlanda”. Y, actualment, ha afegit, Catalunya i la Costa Daurada “han recuperat nivells pre-pandèmia, i han arribat a un 23% més, per sobre dels mateixos”.

Per últim, ha destacat l'important paper de totes les persones del municipi que tenen cura dels turistes irlandesos; i ha assenyalat que “ser a Dublín, donant suport a la promoció de Salou i parlant als irlandesos de vostès i el seu municipi, és la raó del nostre treball”.

En finalitzar la lectura, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha fet lliurament a Rubén López Pulido d’una placa commemorativa i un obsequi, en reconeixement pel fet de ser la figura del pregoner de les Nits Daurades d’aquest estiu 2022.

Per últim, el pregoner, junt amb l’alcalde Pere Granados i el regidor Montalà, han encès la traca, que dona l’inici oficial del conjunt d’actes festius.

Galeria d'imatges

PREGÓ NITS DAURADES 2022 (13).jpg
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (2).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (3).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (4).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (5).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (6).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (7).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (8).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (9).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (15).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (16).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (17).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (18).JPG
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (10).jpg
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (11).jpg
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (12).jpg
PREGÓ NITS DAURADES 2022 (14).JPG

Document Actions