Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’enceta l’Operació Grèvol a Salou: es tracta d’un reforç afegit de seguretat amb patrulles mixtes de Policia Local i Mossos d’Esquadra en època nadalenca

Des d’avui dilluns, 5 de desembre i fins al proper 22 de gener, s’intensificarà la vigilància als carrers de les zones més comercials i d’oci del municipi de Salou

dilluns 05 desembre 2011

Es tracta d’una operació especial de seguretat que es desenvoluparà també a tota la geografia catalana, entre Policia Local i Mossos d’Esquadra que reforçarà la seguretat habitual, amb patrulles mixtes de quatre agents. Diàriament, dos Mossos d’Esquadra i dos agents de la Policia Local  patrullaran conjuntament per les zones més comercials i d’oci, amb l’objectiu de potenciar la vigilància en aquestes dates nadalenques a Salou

La metodologia de treball de les patrulles policials està basada en la proximitat, buscar el contacte permanent, entre els policies, ciutadans i comerciants. Aquestes patrulles mixtes de quatre agents, es repartirà entre  torns de matí i de tarda: de les 10:00 a 13:30h i de 18:00 a les 21:00h, i es reuniran amb els responsables dels establiments explicant la campanya de seguretat.

L’alcalde Pere Granados, ha destacat que “és un operatiu que demostra que des de l’Ajuntament es despleguen polítiques actives de seguretat de caràcter preventiu i informatiu, i que suposa no solament un reforç policial en els grans eixos comercials del municipi; sinó també una major i més estreta col·laboració amb el sector del comerç, per atendre les seves inquietuds i evitar petits actes delictius durant la campanya de Nadal i de rebaixes”. 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, Marc Alarcón ha assenyalat que “es tracta del quart any en què Salou acull aquest dispositiu especial de seguretat i cooperació entre Mossos d’Esquadra i Policia Local, per reforçar la presència policial als nostres carrers i botigues; així com per informar als comerciants en aquestes dates nadalenques de múltiples compres i zones comercials notablement transitades”.

El Cap dels Mossos d’Esquadra de la Comissaria del Districte, Eduard Folch, juntament amb el sergent de la Policia Local, Manuel Hortal, han volgut destacar la importància d’aquesta Operació Grèvol des de el punt de vista de la seguretat i mobilitat. Tots dos han afegit que “posarem força atenció en els horaris de tancament i de màxima afluència de compradors i vianants, per generar una percepció de seguretat i evitar possibles furts i delictes a les zones comercials i d’oci, treballant com un sol cos de Policia”.

El dispositiu de seguretat entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra s’acompanya d’una sèrie de recomanacions per als comerciants, són mesures que han estat explicades per la Policia Local en campanyes comercials anteriors i que ara, en aquestes dates nadalenques es recorden amb la finalitat d’evitar petis delictes i furts:

-No acumular diners en efectiu a les caixes registradores i buidar-les sovint.

-Evitar portar grans quantitats de diners a les entitats bancàries i fer-lo gradualment, sense esperar-se al tancament del comerç.

-Comprovar sempre les mesures de seguretat dels bitllets d’euro.

-Limitar les vies d’accés a l’establiment per facilitar el control i dificultar la fugida en cas de robatori.

-Advertir amb rètols que es pot demanar als clients que ensenyin les seves bosses, motxilles.

-Instal·lar xips de seguretat en els productes.

-Recordar que les targetes de crèdit són personals i intransferibles.

-Ser rigorós a l’hora de comprovar les dades del titular de la targeta.

-Davant qualsevol irregularitat, sospita o moviment estrany, no entrar en discussions i avisar amb discreció a la Policia.

Galeria d'imatges

Foto_III.JPG
Foto_I.JPG
Foto_II.JPG
Foto_II.JPG
Foto_III.JPG
Foto_I.JPG

Document Actions