Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’implica a la ciutadania en el projecte d’intervenció integral del Nucli Antic de Salou

L’Ajuntament i l’empresa consultora van iniciar els treballs per a la redacció del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic, amb una sessió de participació de ciutadans i comerciants de la zona.

dijous 25 març 2010

Unes 100 persones, entre veïns i comerciants, van participar a la sessió de participació organitzada amb motiu de la redacció del projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic de Salou, que serà presentat a la convocatoria de la Llei de barris del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya.
Durant la sessió, es van establir tres grups de treball amb l’objectiu de recollir idees i propostes dels participants al voltant de tres camps: urbanes, socials i sectorials, i sobre medi ambient i noves tecnologies. Aquestes propostes ara passaran a ser avaluades i valorades des del punt de vista tècnic i sobre la seva viabilitat econòmica.
El projecte municipal de rehabilitació va ser presentat pel propi alcalde, Pere Granados, i el regidor de Gestió de Territori i promoció Econòmica, Marc Montagut. Seguidament, tècnics de l’empresa consultora van establir les regles de joc per a obrir el taller on els participants a la reunió van poder explicar, debatre i escriure les seves idees sobre el procés de millora del barri.
Recordem que aquest projecte d’Intervenció Integral per al Nucli Antic compren els entorns urbans de l’Esglèsia Sta. Maria del Mar, de la Torre Vella i de la plaça de Sant Jordi; i és la primera vegada que el consistori es planteja optar a aquestes subvencions.
L'alcalde Granados, en la seva intervenció, va deixar clar que “suposa un conjunt d’accions planificades com una estratègia global més enllà d’intervencions urbanes o aïllades; donat que comprendràn actuacions tant a la rehabilitació física com a la sostenibilitat ambiental, el benestar social i la dinamització econòmica”. “Així, el barri millorarà qualitativament el seu estat actual i podrà garantir millor la superació dels reptes de futur que se li presenten”.
Per la seva part, el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, va explicar que l’empresa consultora va determinar que l’àrea escollida reuneix les condicions per participar en el Fons de foment dels barris i àrees urbanes que requereixen aquesta atenció especial. “Des del govern considerem que la zona urbana de Salou inclosa en aquest projecte necessita aquesta atenció especial i una actuació contundent que la revitalitzi en molts sentits”, va dir.
Els projectes d’intervenció integral han de preveure, segons Montagut, actuacions que responguin a les problemàtiques detectades en la diagnosi i que es poden emmarcar en un seguit de camps d’intervenció. Així, com ha explicat Montagut es preveuen diverses actuacions de reforma urbana i de millora de la via pública, com ara l’accessibiltiat i la supressió de barreres arquitectòniques o tasques de rehabilitació de façanes o elements comuns dels edificis: construcció o rehabilitació d’equipaments per a l’ús comunitari; millora del medi ambient urbà; incorporació de noves tecnologies; plans de desenvolupament econòmic i comercial; plans i accions per al benestar social; amb l’objectiu últim d’aconseguir que l’espai i els equipaments públics esdevinguin factors de desenvolupament social i personal, generadors de teixit econòmic, social i cultural, i entorns afavoridors de cohesió i identificadors socials i culturals. Pel regidor de promoció Econòmica “el projecte d’intervenció constarà de 8 camps d’actuació, desglossats en actuacions concretes proposades per l’equip de govern, els grups municipals, el personal tècnic de l’Ajuntament i la ciutadania, les entitats i els botiguers del barri ja que tots hem de treballar coordinadament per aconseguir aquesta important subvenció que serà determinant per canviar la fisonomia del barri en molts sentits”. El següent pas és ara una sessió de treball amb tècnics municipals per incloure els seus punts de vista i propostes en la redacció del projecte.
Galeria d'imatges

DSC_3307.JPG

Document Actions