Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’inaugura una mostra pòstuma de Joan Casals a la Torre Vella

dijous 25 setembre 2014

Es podrà veure fins el 18 d’octubre a la Torre Vella i comptarà amb peces inèdites


Demà divendres s’inaugura una mostra pòstuma de l’artista Joan Casals que es podrà veure fins el 18 d’octubre a la Torre Vella de Salou. L’exposició recollirà una mostra de l’univers creatiu de Joan Casals amb obres de diferents èpoques que han estat seleccionades per la seva esposa Herminia Martí i la historiadora Carme Puyol amb l’objectiu de realitzar el reconeixement a l’artista i que els ciutadans de Salou puguin conèixer la seva obra.

La inauguració de l’exposició serà el proper divendres a les 19.30 hores amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez així com de la seva vídua, Hermínia Martí i la històriadora Carme Puyol.  L’exposició està distribuïda en dos espais diferenciats, mostrant per una banda una selecció antològica, reflex de la seva trajectòria, amb obres clau per entendre les diverses etapes artístiques de la seva producció; i per altra, mostra treballs executats en els darrers dos anys de creació i de caràcter inèdit.

En paraules de Carme Puyol,  l’exposició “transmet la poesia vital, reflexiva i profunda que suggereix cada una d’aquestes peces que conformen l’univers creatiu de l’artista” i ha afegit “tot els elements que constitueixen un exercici d’exploració d’intimitats viscudes, un mitjà a partir del qual deixo fluir cadascun dels meus pensaments i senti¬ments front la vida, la mort i aquelles preguntes que massa sovint un ser humà es repeteix al llarg de la vida”.  Puyol defineix la obra de Joan Casal com amb un  llenguatge formal propi, amb un tractament cromàtic en constant maduració i amb una iconografia simbòlica, on inclou mots i frases amb abecedaris i cal·ligrafies diverses”

Joan Casals va néixer el 17 d’agost de 1945 i va morir a Reus el 16 d’Octubre de 2011. La seva trajectòria artística és llarga i abasteix  la ceràmica, les llicorelles i la pintura. El 1973 fixa la seva residència a Reus. Del 1974 al 1986 és professor d’Arts Plàstiques al Col·legi la Salle. Del 1979 al 1980, és professor del taller de color de l’Escola Taller d’Art de Reus. Des del 1982 assessora les escoles de primària del Priorat i el Tarragonès en l’àrea d’Expressió visual i Plàstica, dintre del Projecte La Plàstica a l’Escola. Del 1982 al 1986 col·labora assíduament en la secció d’art del Centre de Lectura de Reus. Fins a la seva jubilació fou Coordinador Tècnic de l’Àrea de Cultura i Ensenyament de l’Ajuntament de Salou. Joan Casal també va dedicar una part del seu temps en el procés d’aprenentatge artístic i a expressar plàsticament el seu món interior.  La mostra artística es pot visitar gratuïtament a la Torre Vella des de les 18 fins a les 21:00 hores fins el 18 d’octubre.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

joancasals_copia.jpg

Document Actions