Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’inicia la cinquena promoció del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Hosteleria a Salou

divendres 04 novembre 2016

L’alcalde i la regidora d’ensenyament han visitat avui la quinzena d’alumnes que formen part del curs del PFI

Aquest matí, l’alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, han visitat les instal·lacions de l’Hotel 4R Playa Park del municipi i han saludat els alumnes del Programa de Formació i Inserció de cuina, relacionat amb l’àmbit professional d’hoteleria i turisme, així com la seva professora Llum Viruete i la resta de docents. Aquest curs de formació reglada va començar a impartir-se a Salou l’any 2012 i està adreçat a joves que no han obtingut el títol de graduat d’ESO i tenen, almenys, 16 anys. Granados s’ha mostrat molt satisfet de l’inici del curs, que ha compta amb el suport de diferents establiments del municipi, on duran a terme les posteriors pràctiques, perquè assegurava que “estem molt interessats en seguir aquesta línia de formació relacionada amb l’hosteleria i el turisme, ja que pretenem que Salou pugui oferir als seus joves una formació adequada a l’oferta laboral que existeix a la nostra ciutat i ampliar-la, així, amb futurs estudis relacionats en aquests àmbits”.

L´Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda ha estat l’encarregada d´organitzar la part formativa dels mòduls. Aquests, capaciten als joves per preparar aliments i elaboracions culinàries senzilles, assistir a la preparació d’elaboracions més complexes, i preparar begudes senzilles i menjar ràpid, a més de tenir coneixements d’atenció a sala. La durada dels mòduls és d’un curs acadèmic. La regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, ha volgut agrair el suport de les empreses privades del municipi, les quals s’han implicat en el curs i estan ajudant en la formació professional d’aquests joves.

Per la seva part, el president de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig, s’ha dirigit als joves tot destacant el valor que té l’aprenentatge dins del sector de la restauració i la cuina i també de la seva “responsabilitat en la creació de rutines” que “en la seva edat és interessant que adquireixin”.

El responsable de Formació de l’Associació Hotelera, Jaume Orteu, ha dit que aquest curs “és una oportunitat de conèixer el sector en un poble que és capdavanter en turisme”. Orteu també ha manifestat que “estem satisfets de treballar plegats amb l’Ajuntament”, tot agraint la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados, i de la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez.

La durada total d´aquest programa és de 1000 hores, des de setembre fins a juny, de les quals 420 corresponen a la formació professional d´auxiliar de cuina i serveis de restauració. Aquesta formació  permetrà als 15 alumnes fer pràctiques.

Les persones que superen un PFI obtenen una certificació acadèmica i professional que acredita les competències professionals adquirides i els permet fer la prova d’accés als cicles de FP de grau mitjà.

La part dels mòduls corresponents a cuina és impartida pel Sr. José Sánchez Jorge, amb més de 20 anys d´experiència professional i docent. La part dels mòduls de restauració la imparteix el Sr. Ignasi Basora Gallisà, diplomat en Empreses i Activitats Turístiques i  tècnic especialista en Hostaleria i Turisme, amb una llarga experiència docent.

Galeria d'imatges

pfi.jpg
P1290973.JPG

Document Actions