Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’inicien les obres de millora de la coberta del pavelló poliesportiu de Salou

dilluns 08 setembre 2014

L’Ajuntament  inverteix més de 175.000 euros  per acabar amb les filtracions que han aparegut

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de millora de la coberta metàl·lica del Pavelló municipal d’esports, la qual ha patit un deteriorament en el temps per les filtracions d’aigua de la teulada. Així, al llarg dels propers dos mesos l’empresa adjudicatària de l’obra –Garcia Riera- durà a terme els treballs de substitució del sostre de manera que amb aquesta actuació molt més generalitzada i en profunditat s’aconsegueixi la impermeabilitat necessària dins de l’edifici que presenta una alta ocupació esportiva i d’esdeveniments de tot tipus.

Les obres, amb un import d’adjudicació de 175.194,02 €, pretenen afegir una altra pell a l’edifici en dues cobertes  una de nivell superior i una altra de nivell intermedi.

La superfície de la teulada del pavelló municipal d’esports té en projecció horitzontal 3.230 m2 però la superfície aproximada on s’ha iniciat l’actuació (1er i 2on nivell) és d’uns 1.683 m2.

 

Les cobertes, segons han explicat fonts dels Serveis Tècnics Municipals, estan formada per 3 nivells. El primer està situat sobre la superfície de joc i amb paviment de parquet. En aquesta coberta hi ha dos faldons que condueixen l’aigua cap al  centre, on una canal oculta recull tota l’aigua i l’envia cap a la coberta de 2on nivell o intermèdia on hi ha una  canal de recollida d’aigua situada en el seu perímetre exterior que envia l’aigua cap al 3er nivell o nivell inferior. La importància de la impermeabilització d’aquest nivell rau en que sota d’aquest nivell s’hi troben dos laterals sobre la superfície de joc (fons darrera porteries), les graderies, accessos de graderies, i juntes de dilatació de l’edifici. Finalment, hi ha un tercer nivell amb faldons d’una única pendent, que recullen l’aigua cap a una canal oculta perimetral on  no es realitzarà cap actuació, llevat d’alguns aspectes com la substitució de la porta d’accés a coberta; la solució a les humitats que es produeixen per la sortida de fums de les calderes així com també la solució a les humitats que es produeixen en la sortida de tubs per les plaques solars. Per tant, com explicava l’alcalde, Pere Granados,“l’actuació consistirà en la neteja i arrencada de l’aïllament de poliuretà existent, el desmuntatge i acompanyament de canalitzacions de tubs que recullen aigua de diferents nivells de la cobertura i la traslladen a altres nivells inferiors, la creació d’una nova que sigui  impermeable, en els nivells primer i segon”.

Al llarg dels darrers anys, els STM d’Arquitectura han realitzat diferents actuacions puntuals havent obtingut  uns resultats pal·liatius respecte la gran quantitat de filtracions existents, alhora que poc durables en el temps. Tanmateix, dels serveis de Manteniment també s’han realitzat tasques puntuals de reparació, però sense haver resolt les filtracions tan generalitzades que es produeixen.

 

Galeria d'imatges

pavello.jpg
P1060119.JPG
P1060119.JPG

Document Actions