Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’instal·len els nous rètols de senyalització del Camí de Ronda

dimarts 28 juliol 2015

Salou amplia la seva oferta d’activitats amb noves rutes per senders del municipi

Els Serveis Tècnics Municipals, han finalitzat els treballs d’adequació e instal·lació de la retolació del Camí de Ronda, així com dels nous senders que ja es poden visitar al Cap Salou. Els senders recorren tot el litoral de la capital de la Costa Daurada on es pretén donar a conèixer la fauna, la vegetació autòctona, i la geologia i paisatge de l’indret així com revifar una zona poc coneguda per la majoria de visitants del municipi.

Els visitants podran anar des de Pilons fins a la porta del Far a Cap Salou, passant per la platja dels Capellans, Cala Llenguadets, Platja Llarga, Cala Penya Tallada, Cala Font, Cala Vinya, Punta Cavall, i Cala Crancs, fins arribar al Mollet del Far.

En total hi ha més de 40 rètols o fites de senyalització instal·lats al llarg del camí de ronda i muntades damunt de faristols. Les senyals van indicant els espais i les característiques que recorren la costa així com també el temps que queda caminant i els km del recorregut.

Com que bona part dels terrenys del camí de ronda són ja de propietat municipal, encara que no hi hagi físicament fet el camí, es pot caminar pels senders, que han estat adequats per treballadors de la brigada municipal i membres dels grups de treball d'Onada. Els terrenys per on no es pot passar també estan senyalitzats i les fites et desvien per poder continuar fent el passeig. El pressupost del projecte es de 7.584 euros

L’alcalde de Salou, Pere Granados, manifesta que “la retolació informativa i indicativa d’elements del paisatge natural del litoral del Cap Salou esdevé també una eina per atraure aquells visitants que volen gaudir d’un passeig pel Camí de Ronda i alhora conèixer les seves característiques naturals com roquers, vegetació autòctona i masses forestals ben conservades des del punt de vista ecològic”.  

En paral·lel a la senyalització del Camí de Ronda, tècnics municipals estan treballant en l’elaboració de set rutes turístiques que serviran per explicar la historia del municipi. La previsió es que s’instal·lin 110 faristols amb informació dels punts d’interès patrimonial, des de les restes arqueològiques de la Cella o de Barenys fins als edificis del segle XX, passant per tot el patrimoni natural, turístic, arquitectònic i cultural que conforma el municipi.

Galeria d'imatges

petita.jpg
P1180018.JPG

Document Actions