Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S’obre el termini per a les inscripcions dels cursos de formació pels nouvinguts i dones

dilluns 15 setembre 2014

Són cursos i tallers que es repeteixen trimestralment  per acostar la realitat de Salou per integrar els nous ciutadans i d’ajuda a les dones

 

Avui s’inicien les inscripcions pels cursos i tallers que es realitzen de manera trimestral des de la regidoria d’Acció Social en el marc del Servei d’acollida al nouvingut i del Servei d’informació i assessorament a les dones. Aquests cursos estan emmarcats dins el Programa Integral d’Acollida (PIA) i el Programa per la Igualtat d’Oportunitats Municipal (PIO) que es duen a terme de manera ininterrompuda al municipi des de l’any 2006.

D’una banda, s’obren les inscripcions pels cursos de formació del ‘Curs de coneixement de l’entorn en llengua catalana’, de 45 hores lectives que s’iniciaran el proper dimarts 30 de setembre i que- segons el regidor d’Acció Social, Ramon Pascual, “pretén fer un tast en l’acollida lingüística i promoure el coneixement dels serveis municipals per poder assolir ràpidament una certa autonomia personal”. Aquestes sessions inclouen sortides, visites i xerrades dels serveis i recursos municipals per donar a conèixer tots els recursos amb els que compta el nouvingut.

D’altra banda, l’1 d’octubre també s’iniciarà un altre taller, en aquest cas ‘d'habilitats socials i acolliment lingüístic en llengua catalana’, de 45 hores lectives. Aquest s’inclou dins un programa per la igualtat d’oportunitats.

També estan en marxa les inscripcions per un seguit de tallers terapèutics que complementen la tasca desenvolupada des del Servei d’informació i assessorament psicològic del SIAD. Aquests són: el taller d’higiene mental (20 hores lectives); el d’intel·ligència emocional (20 hores lectives) i el taller pràctic ‘eines per expressar-se i parlar en públic’ (30 hores lectives).

Es tracten de programes adreçats a nouvinguts, co-finançats per la Direcció General per la Immigració de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de les Dones i duts a terme des del ‘Servei d’Acollida al Nouvingut/da’ i el ‘Servei d’Informació i assessorament a les Dones’  de la Regidoria d’Acció Social, Acollida i Igualtat, es van repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu.

 

L’horari per a formalitzar les inscripcions és de les 10 a les 13 hores els dilluns, dimarts, dijous i divendres a l’espai MAS.

Galeria d'imatges

accio_social.jpg

Document Actions